RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kraj puta za Čilića u svom prvom Grand Slam polufinalu

Napisano 28.01.2010. 13:43

Čilić u Međugorju

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije se uspio plasirati u finale Australian Opena. Bolji od njega u polufinalu je bio Škot Andy Murray, koji je slavio u četiri seta sa 3:6, 6:4, 6:4, 6:2.

Nakon što su obojica tenisača osvojila svoja prva dva servisa, Čilić je u petome gemu prvoga seta prvi ostvario break za 3:2, iz čak petoga pokušaja. Nakon toga je teško osvojio svoj servis za 4:2, poslije break prilike britanskog igrača. Drugim breakom Marin je osvojio set sa 6:3.

Murray je u drugome setu počeo igrati bolje, te je prvi uzeo break i poveo s 3:2. Nakon toga svaki je igrač držao svoj servis, te je britanski tenisač osvojio drugi set sa 6:4.

Na početku trećega seta Murray je vrlo brzo uzeo servis Čiliću te poveo s 2:1. Marin je vrlo brzo odgovorio i uzeo suparniku servis, izjednačivši na 2:2. Kod rezultata 3:3 hrvatski je tenisač odigrao loš gem, s puno grešaka, te ispustio svoj servis. Uslijedio je po jedan osvojeni servis obojice igrača, a Murray je priveo set kraju sa 6:4.

U četvrtome setu Čilić je još više griješio, što je rezultiralo dvostrukim breakom Murrayja i prednošću od 4:1. Naporan tjedan u Međugorca u Melbourneu očito je uzeo svoj danak. Poslije Čilićeva osvojenog servisa za 5:2, Škot je dovršio posao i slavio sa završnih 3:6, 6:4, 6:4, 6:2.

Ovo je bio peti susret Čilića i Murrayja te četvrta pobjeda Britanca. Čilić je po prvi puta u karijeri igrao polufinalni dvoboj na jednom Grand Slam turniru, a plasman u polufinale osigurao mu je i prvi plasman među deset najboljih tenisača svijeta na ATP ljestvici u ponedjeljak.

Murray u finalu čeka boljega iz dvoboja Rogera Federera i Joa Wilfrieda Tsonge koji se igra u petak ujutro.

HRT


Nema komentara

Anketa

Ustavi