RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Marin Čilić nije uspio osvojiti ATP turnir u Muenchenu

Napisano 09.05.2010. 19:52

Marin Čilić nije uspio osvojiti ATP turnir u Muenchenu. Bolji od njega u finalu bio je Rus Mihail Južni 6:3, 4:6, 6:4 nakon dva sata i 50 minuta igre. Južni je tako i u četvrtom međusobnom dvoboju bio bolji od našeg najboljeg tenisača.

Čiliću je to bio osmi nastup u finalu nekog ATP turnira, ali je ostao na pet naslova. Čiliću je to bio treći ovosezonski finale, no za razliku od Chennaija i Zagreba, u Muenchenu je izgubio.

Južni je osvojio svoj šesti ATP turnir u karijeri. To mu je bio treći nastup u finalu Muenchena i prva pobjeda.

Čilić je loše otvorio susret dopustivši Južnom da mu oduzme servis i povede 3:0. Rus je u svoja prva tri servis-gema izgubio tek pet poena. Čilić je pak morao spašavati čak šest prilika za break, od toga pet kod zaostatka 1:4, te jednu kod 2:5 koja je ujedno bila i set-lopta. Iako je Južni uspio osvojiti odlučujući gem, a samim time i prvi set, u posljednjoj igri prvoga seta Čilić je nagovijestio da slijedi preokret.

Naš je tenisač bolje počeo drugi set i osvojio prva tri gema. No, uslijedio je novi pad jer je u sljedeće tri igre osvojio tek dva poena i dopustio Južnom da izjednači na 3:3. Ipak, Čilić je uspio izjednačiti na 1-1 u setovima zahvaljujući velikom poklonu Južnija u desetoj igri drugoga seta. Naime, Rus je na set-loptu našega igrača odlično pripremio napad, no zatom lagani smeš poslao u mrežu, navodi HRT.

Do rezultata 3:3 u trećem setu oba su igrača držala svoj početni udarac, a Čilić je bio taj koji je više prijetio. Kod vodstva 2:1 imao je i jednu break-loptu koju nije iskoristio. Ruski je tenisač kod rezultata 3:2 za Čilića osvojio gem na svoj servis tek nakon nekoliko izjednačenja. Ključnim se pokazao sedmi gem kad je Čilić odigrao nekoliko loših poena i izgubio servis. Južni u posljednja dva svoja servis-gema nije dopustio Čiliću ni da mu zaprijeti.


Nema komentara

Anketa

Ustavi