RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Marin Čilić prvi put osvojio Masters!

Napisano 22.08.2016. 20:20

U svom prvom finalu na turnirima Masters 1000 serije Marin Čilić stigao je do svog prvog trijumfa pobijedivši u nedjelju na turniru u Cincinnatiju prvog nositelja i dvostrukog olimpijskog pobjednika Britanca Andyja Murrayja sa 6-4, 7-5.

Čilić je postao treći hrvatski tenisač koji je osvojio naslov na turniru iz Masters 1000 serije, nakon što je to dvaput uspjelo Goranu Ivaniševiću (Stockholm 1992. i Pariz-Bercy 1993.) te Ivanu Ljubičiću u Indian Wellsu 2010.

Marin je odigrao sjajan meč. S dva 'breaka' stvorio je prednost 5-2 u prvom setu i realizirao drugi servis za osvajanje prve dionice meča. U drugom setu rasplet je došao u 11. gemu. Murray je uspio izvući 0-40 i još jednu prednost, ali svoju petu priliku za 'break' u tom gemu Čilić je pretvorio u odlučujuću prednost. Servirajući za veliki trofej Marin je ostavio Murrayja bez poena i meč završio bekend 'winnerom' nakon 94 minuta igre.

Bio je to njihov 14. međusobni dvoboj i tek treća Čilićeva pobjeda u kojoj je pokazao razinu tenisa kakvom je prije dvije godine pokorio Tomaša Berdycha, Rogera Federera i Keija Nishikorija na putu do trijumfa na US Openu.

Američki beton još se jednom pokazao sretnim za najboljeg hrvatskog tenisača koji je na toj podlozi osvojio svoj prvi naslov u karijeri, 2008. godine u New Havenu, svoj prvi Grand Slam naslov na US Openu 2014. i svoj prvi trofej na Masters 1000 turnirima.

Čilić je u odličnom meču uspio zaustaviti pobjedničku seriju Britanca koji za poraz nije znao od finala Roland Garrosa, gdje ga je pobijedio Novak Đoković. Murray je nakon toga nanizao 22 pobjede i naslove u Queen'su, Wimbledonu te na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru. Murray je bio u prilici osvojiti svoj 40. naslov na ATP turnirima.

Zahvaljujući ovoj pobjedi i svom 15. naslovu u karijeri, a prvom u 2016. godini, Marin Čilić će na novoj ATP ljestvici biti deveti tenisač svijeta. Iz Cincinnatija odlazi bogatiji za 1000 ATP bodova i 834.700 dolara.

Trijumf hrvatskih tenisača u Cincinnatiju upotpunio je Ivan Dodig koji je u paru s Brazilcem Marcelom Melom u finalu svladao Nizozemca Jean-Julien Rojera i Rumunja Horiju Tecaua sa 7-6 (5), 6-7 (5), 10-6 za njihov drugi uzastopni trofej na Mastersima, a četvrti ukupno.


Nema komentara

Anketa

Ustavi