RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostar: Uspješno održana prva utrka dronova u BiH

Napisano 11.09.2016. 10:39

Održana je prva utrka dronova u BiH, SPARK Multirotor Challenge u Rodoču (Mostar). Na SPARK Multirotor Challengeu sudjelovali su profesionalci u ovom sportu iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti na licu mjesta isprobavanje DJI Phantoma 4, što je omogućio suorganizator ovoga događaja Sync.

Hrvatska pošta Mostar nastoji pratiti razvojne trendove u logistici te planira u budućnosti razvijati uslugu brze pošte koristeći se najmodernijim dostignućima tehnologije poput dostave dronom.

“Uvjereni smo kako smo zajedno sa SPARK-om ovim pilot-letom dronom posadili sjeme koje će u budućnosti donijeti novu kvalitetu i brzinu za naše najzahtjevnije korisnike.

Sama činjenica da u Bosni i Hercegovini imamo dovoljno tehnološkog znanja i želje prezentirati i ovakve mogućnosti ulijeva pozitivnu nadu da se može i na domaćem tržištu kreirati vrhunska usluga.

Ovo je samo prvi korak”, kazao je Mate Rupčić, predsjednik Uprave Hrvatske pošte Mostar.

Ivan Sušac, član Uprave Hrvatske pošte Mostar, ID za marketing i razvoj, kazao je kako su posjetitelji imali priliku vidjeti demonstraciju dostave paketa brze pošte preko programirane rute te isporuku paketa na ciljanu poziciju.

“Ovo smatramo prvim važnim korakom u razvoju tehnologije dostave paketa preko bespilotnih letjelica.

Ova tehnologija sigurno predstavlja budućnost te će Hrvatska pošta zajedno sa svojim partnerom, tvrtkom SPARK poslovni park, nastaviti razvoj i usavršavanje iste”. istaknuo je Sušac.

Direktorica tvrtke SPARK poslovni park Andrea Čordaš istaknula je veliko zadovoljstvo događajem i kazala kako se raduje prvoj isporuci paketa brze pošte dronom, koju su ostvarili s partnerima, Hrvatskom poštom Mostar.

“SPARK tim ili SPARK-ovci, kako se mi često volimo nazivati, uspješno je organizirao prvu utrku dronova u Bosni i Hercegovini. Ovim događajem želimo potaknuti inovacije u području novih tehnologija i dovesti jedan novi sport u Mostar.

Želimo ovaj događaj učiniti našom tradicijom”, kazala je Čordaš te dodala: “Mi u SPARK grupaciji ljubitelji smo dronova: imamo zastupništvo DJI dronova, razvijamo prototip dostavnog drona, kao i softversko rješenje za automatizirani videonadzor. S Hrvatskom poštom imamo još puno razgovarati i vjerujem kako će naše partnerstvo jačati”, naglasila je Čordaš.


Nema komentara

Anketa

Ustavi