RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

NK Široki Brijeg se potvrdio kao sportska institucija Hrvata u BiH

Napisano 31.01.2015. 18:25
„Plava noć“ u širokobriješkom hotelu „Park“

Svojim sportskim uspjesima i konstantnim nastupima u europskim kvalifikacijama NK Široki Brijeg je odavno postao prepoznatljivo sportsko ime u regiji. Nekada „maleni“ Široki Brijeg izrastao je u „veliki“ Široki Brijeg prema čijim uspjesima svaki suparnik izriče poštovanje. Da je tako potvrdila je i jučerašnja tradicionalna „Plava noć“ u širokobriješkom hotelu „Park“.

Alfa i Omega NK Široki Brijeg Zlatan Mijo Jelić ponovno je okupio brojne sportske prijatelje, sponzore, gospodarstvenike, osobe iz društvenog života, simpatizere i navijače koji su svojim donacijama potpomogli projekt natkrivanja sjeverne tribine stadiona „Pecara“.

Dug je redoslijed njihovih imena, ali vrijedi istaknuti kako su se na „Plavoj noći“ okupili hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda s ministrima Barišom Čolakom i Damirom Ljubićem, predsjednik Glavnog vijeća HNS-a BiH Božo Ljubić, posebni izaslanik HDZ RH i hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Ivan Šuker, generalni konzul RH u BiH i počasni građanin Grada Širokog Brijega Velimir Pleša, predsjednik HZ Herceg Bosna Vladimir Šoljić, premijer Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić s ministrima, gradonačelnik Grada Širokog Brijega Miro Kraljević sa suradnicima, načelnici susjednih gradova i općina, te posebni gosti gradonačelnica Knina Josipa Rimac, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i hrvatski branitelji s Trpinjske ceste. Pored djelatnika lokalnih sportskih klubova, donatorskoj večeri nazočili su i prijatelji iz Rijeke i Cibalije.

- Dragi moji prijatelji, čestitam vam na velikom projektu. Kroz sve ove godine dokazali ste kako se može uspjeti ako volite, cijenite i brinete za svoje. Svojim radom omogućili ste svojoj djeci bavljenje sportom i upravili ih na pravi put. Zahvaljujući brojnim uspjesima prepoznati ste u cijeloj regiji, istaknuo je u svome govoru Ivan Šuker, koji se i sam, kako je rekao, bavio sportom i da zna koliko je trebalo rada i odricanja da se dođe do jednog takvog pedigrea kakav uživa Široki Brijeg.

 

Čović: Široki Brijeg je najveći hrvatski grad u BiH

Biranim riječima o trenutno vodećoj momčadi Premijer lige BiH govorio je i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, inače rođeni Širokobriježanin.

- Široki Brijeg je svima nama u srcu. Široki Brijeg je i gospodarsko, i kulturno, i sportsko središte, ali on je i najveći hrvatski grad u BiH. Neka nam naš Široki Brijeg živi vječno i neka nam bude najbolji, poručio je Čović.

Kompletan stručni stožer i igrače NK Široki Brijeg i preko 300-ak njihovih prijatelja tijekom večeri zabavljali su Grupa Domano, poznati hercegovački humorist Frano Vukoja i legendarni „Kralj dijaspore“ Mate Bulić, dok su lijepe hostese bile zadužene za tombolu.

ABCportal.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi