RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Održan memorijalni košarkaški turnir "Jozo + 8"

Napisano 29.06.2010. 12:35

Održan memorijalni košarkaški turnir "Jozo + 8"
Kadeti širokog bolji od favorizirane momčadi Cedevite

U petominutnom produžetku Širokobriježanl su bili sretniji, spretniji i preclzniji te su zasluženo osvojili pobjednički pokal

VITEZ - Tradicionalno, svake godine u lipnju u Vitezu se igra memorijalni košarkaški turnir "Jozo + 8". Turnir se igra u spomen na istaknutog viteškog košarkaša Jozu Bošnjaka Medenog (1967.), jednog od prvih poginulih pripadnika HVO-a Vitez (15. kolovoza 1992.) u borbi sa srpskim paravojnim snagama, te na osmero viteških mališana koje je u viteškom prigradskom naselju Kamenjače u igri košarke zauvijek prekinula (10. lipnja 1993.) granata Armije BiH.

Renomirani sudionici      
Ovogodišnji turnir, 26. i 27. lipnja, igran je u kadetskoj konkurenciji, a nastupili su državni prvaci Slovenije i Hrvatske, Helios (Domžale) i Cedevita (Zagreb), Šibenik - Škola košarke "Dražen Petrović", drugoplasirana momčad ovogodišnjeg državnog prvenstva BiH Široki te Tomislav iz Tomislavgrada i domaći Vitez.
U vrlo zanimljivim i kvalitetnim nadmetanjima, najveće iznenađenje priredili su mladi Vitežani pobjedom nad vršnjacima Šibenika, ali nisu imali dovoljno ni snage ni znanja da bi priredili još jedno iznenađenje i u borbi za treće mjesto pobijedili Helios. Izgubili su rezultatom 68:82. Peto mjesto pripalo je Šibeniku, a šesto Tomislavu.

U finalnom susretu sastali su se Široki i favorizirana i vrlo dobra momčad Cedevite. Tijekom većeg dijela susreta dominirali su Zagrepčani, stalno su vodili, a pred sam kraj susreta imali su prednost od deset koševa.

Široki Brijeg uporan
No uporni, borbeni, ali i precizni širokobriješki mladići trenera Damira Vujanovića izborili su produžetak. U petominutnom produžetku Širokobriježani su bili sretniji, spretniji, precizniji i nošeni gromoglasnom podrškom gledatelja, koje su igrom i borbenošću pridobili, i zasluženo (83 :79) osvojili pobjednički pokal koji je i službeno najboljem igraču turnira i kapetanu Domagoju Bošnjaku predao općinski načelnik Viteza Vlado Alilović. Najbolji strijelac turnira je Vitežanin Nikola Frljić, a najdiscipliniranija momčad Šibenika.
Prema općim ocjenama, uz generalno sponzorstvo viteške tvrtke Ecos, turnir je besprijekorno organizirao HKK Vitez na čelu s mladim predsjednikom Sanjinom Zirdumom.


Nema komentara

Anketa

Ustavi