RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Prijateljskom utakmicom s Croatiom obilježit će se 20 godina od obnove rada Zrinjskog

Napisano 05.10.2012. 14:13
Zrinjski - Croatia Zmijavci (1992)

Prijateljskom utakmicom s Croatiom obilježit će se 20 godina od obnove rada Zrinjskog

U organizaciji Udruge prijatelja športske obitelji Zrinjski i Hrvatskog športskog kluba Zrinjski u subotu će se prigodnom prijateljskom utakmicom između veterana Zrinjskog i Croatie iz Zmijavaca obilježiti dvadeseta godišnjica obnove djelovanja Zrinjskog.

30. rujna 1992. godine Zrinjski je odigrao svoju prvu službenu prijateljsku utakmicu nakon obnove djelovanja protiv Croatie na imotskom stadionu Gospin Dolac, a najveći dio igrača koji su tada nosili dresove ova dva kluba odigrat će prijateljsku utakmicu i u subotu, oko dva sata prije početka prvenstvene utakmice između Zrinjskog i Radnika.

Tadašnji hrvatski drugoligaš Croatia upisao je pobjedu rezultatom 2:1, a kao strijelac prvog gola za Zrinjski nakon obnove rada ostao je upisan Mario Maka Ivanković.

Zrinjski vs Croatia Zmijavci

 Za Zrinjski su tada utakmicu počeli: Vladimir Vasilj, Ronald Hrkač, Adis Kodro, Mile Zovko, Ninoslav Kordić, Slaven Musa, Goran Grubešić, Ivan Sllišković, Tihomir Bogdan, Ivo Oreč i Mario Ivanković, a dio momčadi su bili i Mario Bušić, Nermin Mrgan, Jasmin Memić, Tihomir Skoko, Ivan Ivanković i Slaven Marijanović. Momčad je kao trener predvodio pokojni Miroslav Kordić Mican, a predsjednik kluba bio je Jadran Topić Ćela.

Osim igrača koji su igrali prvu utakmicu, dres Zrinjskog u subotu će obući još nekoliko igrača koji su za Zrinjski igrali u razdoblju od 1992. do 1994. godine.

HŠK Zrinjski

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi