RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sigurna pobjeda Gruđanki protiv Hadžića

Napisano 14.10.2018. 23:21

Gruđanke su u sportskoj dvorani Bili Brig ugostile ekipu RK Hadžići DG i slavile rezultatom 38:24.

Gošće iz Hadžiča su odlično otvorile utakmicu i povele rezultatom 2:0. Međutim domaća ekipa je brzo povezala redove i preokrenula rezultat pa je već u 8. minuti na semaforu pisalo 5:2. Nakon minuta odmora koji je zatražila gostujuća trenerica, nastavila se bolja igra grudske ekipe koja je stalno povećavala prednost. Obrana je igrala prepoznatljivo dobro, a i napad je funkcionirao odlično. Takvom grom Gruđanke su došle do prednosti od 22:10 s kojom su otišle na odmor, pišu Grude Online.

Početak drugog poluvremena je u potpunosti pripao domaćoj ekipi koja i otišla i na 17 golova razlike (29:12). Nakon toga slijede izmjene u domaćem sastavu  pa je do kraja utakmice razlika smanjena na konačnih +14 (38:24).

Najboljim igračicama su proglašene Lejla Kasumačić kod ekipe HŽRK Grude i Anisa Selimović kod ekipe RK Hadžići DG.

Našim curama i trenerici čestitke na još jednoj pobjedi, a gošćama iz Hadžića na korektnoj igri i ponašanju.

Prije utakmice seniorki svoju prijateljsku utakmicu su odigrale igračice istih protivnika i to u dobnoj skupini 2002.godište i mlađe. U odličnoj utakmici su bolje bile gošče iz Hadžića koje su pobijedile rezultatom 25:21.

Idućeg vikenda HŽRK Grude idu u goste u daleku Dubicu. Ekipi želimo puno sportske sreće i uspješan nastup, priopćeno je iz HŽRK Grude.


Nema komentara

Anketa

Ustavi