RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

GOŠK srušio Sarajevo u Gabeli i pomogao Zrinjskom u hvatanju vrha

Napisano 28.10.2018. 23:22

Susret posljednje i vodeće momčadi donio je veliko iznenađenje

Nogometaši GOŠK-a iz Gabeli priredili su pravu senzaciju u 15. kolu Premijer lige BiH pobijedivši vodeće Sarajevo s minimalnih 1:0 na svom terenu.

Već u 7. minuti imali su 'Lavovi' Gabela polja veliku priliku kada je Kulović s par metara napucao loptu preko gola.

Velika kiša teže je došla Sarajevu koje u svojim redovima ima više kreativaca nego li domaćinima koji su se bolje snalazili na lošem terenu. No, u nastavku su gosti ipak stvorili dvije velike prilike. Prvo je udarac Tartara sjajno obranio Kozić da bi par minuta kasnije Ahmetović pogodio gredu.

U 38. minuti uslijedila je kazna za promašaje Sarajeva. Kulović je oduzeo loptu i ubacio u sredinu, a Hajdarević veoma preciznim udarcem, od stativu pogađa za 1:0 GOŠK-a.

Do kraja poluvremena Kozić je još jednom zaustavio Tartara te se na odmor otišlo s prednošću Gabeljana.

U drugom poluvremenu GOŠK je mirno držao prednost, a Sarajevo se sve teže snalazilo po natopljenom travnjaku. Do prve veće prilike čekalo se do 76. minute kada je Pidro bio u dobroj poziciji donijeti izjednačenje, ali je loše pucao.

U finišu susreta Bordo momčad se svim silama trudila izbjeći poraz te su sve karte bacili u napad. Dvije velike prilike je imao Rahmanović. Iz prve je pucao pored gola, a u drugoj mu je Kozić fantastičnom intervencijom obranio šut glavom.

Na kraju je ostalo 1:0 i GOŠK je velikom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja, ali je i pomogao Zrinjskom da ostane na samo dva boda iza Sarajeva, gdje može doći i Željezničar ako danas bude slavio.

Dnevnik.ba/ T.R.


Nema komentara

Anketa

Ustavi