RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Svi su me otpisali, a na kraju odlazim kao veliki pobjednik!'

Napisano 16.03.2013. 11:21
Svi su me otpisali, a na kraju odlazim kao veliki pobjednik!\'

Ispunio mi se dječački san, ovo je kruna karijere. Došao sam otpisan, a vidite gdje sam sada. Ponosan sam na ovaj trijumf - rekao je Mirko nakon osvajanja K-1 titule

Pred očima Gorana Ivaniševića, Marija Mandžukića, Ante Nobila, Igora Štimca i ostalih poznatih gostiju u prvim redovima uz ring Mirko Filipović je u Areni Zagreb, uz tri pobjede na bodove, osvojio naslov pobjednika K-1 World Grand Prixa. U finalu je pobijedio Surinamca Ismaela Londta, a pomogla je i ozljeda opasnog Badra Harija, umjesto kojeg je u polufinale uskočio Dževad Poturak.

Prije nego je u polufinalu izašao na megdan Žuravljevu i uvjerljivo ga svladao, Mirko je odradio posao na bodove protiv Jarrella Millera . Naravno, dečko u pelenama, koji se jučer borio u tajicama, imao je što za reći nakon poraza.

- Pogledajte mi glavu. Ova tu mrljica je jedini trag koji je Mirko ostavio na meni, a vidjeli ste da je ona došla kao posljedica udarca glavom. Dakle, nije mi napravio ništa! Nema veze, ovo je show i neka se Hrvati vesele, ali sutra bih na neutralnom terenu pomeo pod s njime - kazao je dečko iz Brooklyna.

Međutim, ništa za reći nisu imali Žuravljev i Londt. Mirko je sigurno odradio borbe, u finalu je opasnog Surinamca poslao i na pod i na kraju emotivno proslavio veliki trijumf

- Hvala na podršci, ovakvu nikada nisam imao, čak ni u najboljim danima u Japanu, Ispunio mi se dječački san, ovo je kruna karijere. Došao sam otpisan, a vidite gdje sam sada. Ponosan sam na ovaj trijumf - rekao je Mirko nakon osvajanja titule.

Iako je pogrešaka u izvedbi same priredbe bilo nekoliko (Mirko je uoči prve borbe izlazio uz pogrešnu pjesmu, Duran Duran zamijenio je Enio Morricone, Michael Buffer je umjesto njegovog protivnika Millera najavio Azerbajdžanca Samedova, u jednom dijelu večeri nije radilo ni zvono u ringu, a Dževad Poturak, polufinalna zamjena, preko razglasa je obaviješten o borbi), najvažniji plodovi rada organizacijskog tima bili su vidljivi odmah po početku spektakla. Arena je bila popunjena kao na rijetko kojem sportskom događaju do sada, usporediva s izdanjima sa Svjetskog prvenstva u rukometu.

Uz minimalan broj podijeljenih ulaznica i sitne „last minute“ intervencije u Areni je bilo osjetno preko 15.000 ljudi iz svih dijelova Hrvatske, za što je dokaz bio šaroliki spektar registarskih tablica na okolnim parkiralištima. K-1 finale, koji možda neće ostati upamćen u povijesti kao jedan od najkvalitetnijih ili najbolje organiziranih, s Mirkom Filipovićem kao zaštitnim znakom drugi je puta u godinu dana pokazao da ovaj sport ima publiku u Hrvatskoj.

jutarnji.hr 


Nema komentara

Anketa

Ustavi