RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Viteški rukomet opet se budi, sve je više kvalitetnih igrača

Napisano 04.03.2013. 11:33
Viteški rukomet opet se budi, sve je više kvalitetnih igrača

Rukometni klub Vitez ponovno je zanimljiv i s aspekta reprezentativnih omladinskih bh. reprezentacija, a što potvrđuje i dolazak u Vitez izbornika kadetske reprezentacije BiH Jasmina Mrkonje. A podsjećanja radi vrijedi naglasiti da je Mrkonja legendarni rukometaš Krivaje iz Zavidovića, Metaloplastike iz Šapca, reprezentacije Jugoslavije, internacionalac...!

Rukometna sredina

U Vitezu je Mrkonja razgovarao s predsjednikom RK “Vitez“ Marijom Magerlom, a tim povodom nam je kazao: -Da, Vitez je ponovno zanimljiva rukometna sredina i zapazio sam nekolicinu mladića koji zaista obećavaju. Za sada, u kadetsku reprezentaciju pozvao sam Tonija Magerla, a naravno nastavit ću pratiti i druge mladiće iz ovoga kluba, a što čini i izbornik juniorske reprezentacije. Kako je kazao izbornik Mrkonja, Magerl će dobiti priliku već krajem ožujka kada će kadetska reprezentacija 29. 30. i 31. ožujka u Bugojnu nastupiti na jakom turniru na kojemu će, uz Bosnu i Hercegovinu, nastupiti reprezentacije Hrvatske, Makedonije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Rukometni kamp

“Prošlog ljeta”, kazao nam je izbornik Mrkonja, “na Vlašiću je Rukometni savez BiH organizirao rukometni kamp za mlade rukometne naraštaje. Domaćin kampa bio je turističko-rekreacijski centar FIS Vitez”. -Bili smo vrlo zadovoljni smještajem i gostoprimstvom, a tražili smo neke dodatne uvjete, prije svega odgovarajuće površine za treninge i igranje da bi i ove godine došli na Vlašić. Po svemu sudeći sve dogovoreno će biti ispoštovano, a ovoga ljeta, uz više od 150 dječaka i djevojčica godišta 2000 (i mlađi), 1998 (i mlađi) i 1996. (i mlađi) u dvije smjene, boravit će i mladi rukometaši iz zemalja okruženja. Jer, ovaj kamp izaziva pozornost jer će, ove godine, skupa sa mnom i mojim stožerom, u kampu raditi i vrhunski stručnjaci Veselin Vujović (Makedonija), Veselin Vuković (Srbija), Mirko Bašić (Hrvatska) i drugi, kazao je izbornik Jasmin Mrkonja i poručio mladim viteškim rukometašima da nijednom talentiranom, vrijednom i upornom mladiću nisu i neće biti zatvorena vrata reprezentacije Bosne i Hercegovine.
(VL)


Nema komentara

Anketa

Ustavi