RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

‘Plamen slobode’: Hrvati Herceg Bosne uz haške uznike

Napisano 12.05.2012. 14:25

‘Plamen slobode’: Hrvati Herceg Bosne uz haške uznike

Od Buenes Airesa preko Herceg Bosne pa sve do Melbournea

„Plamen slobode” putuje svijetom i planut će 13. svibnja u gotovo svim zemljama u kojima žive Hrvati. Još jednom globalnom akcijom Hrvatski svjetski kongres želi ujediniti Hrvate u domovini i iseljeništvu te podsjetiti na čast i dignitet obrambenog Domovinskog rata i vojno-redarstvene operacije „Oluja“ koja je u Den Haagu u sklopu prvostupanjske presude protiv hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača nepravedno nazvana „udruženim zločinačkim pothvatom”.

Dan uoči početka rasprave žalbenog vijeća u Den Haagu, Hrvati diljem svijeta, te u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u svoje će nedjeljne molitve uključiti hrvatske generale i upaliti svijeću kao simbol ljubavi i vjere u pravdu i pravednost.

Akciji „Plamen slobode”, potvrđeno je, pridružuju se Hrvati u stotinjak različitih gradova na svim kontinentima svijeta: Buenos Aires, Sao Paulo, Vancouver, London, Singapur, New York i Pariz samo su neke od svjetskih metropola u kojima će se upaliti „Plamen slobode”.

Posebno težište aktivnosti nalazi se u Njemačkoj, gdje gotovo da nema većeg grada koji neće sudjelovati u akciji.

U Melbourneu će igrači Melbourne Croatije nakon prvenstvene utakmice protiv Heidelberg Uniteda, na svom stadionu zapaliti svijeće i poručiti svijetu „Hrvatski generali, mi smo sa vama”.

Brojni hodočasnici u Lourdes i Fatimu, među ostalima Udruga vjernika "Pokret krunice za obraćenje i mir", ovih su dana na svoje putovanje ponijeli svijeće s prigodnim etiketama „Plamen slobode”.

Naravno, glas za pravdom dopire i do Hrvatske. U Zagrebu se već 12. svibnja sprema akcija u sklopu revijalne utakmice BBB protiv sastava Dinamo 90. U Kninu će Braniteljski Portal simbolički napraviti most između Slavoluka pobjede Oluja 95 i Haaškog tribunala, a u organizaciji braniteljske udruge „Zavjet” u Pakoštanima se priprema centralni događaj za čitavo zadarsko područje. U Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske u Sinju bit će održana sveta misa za Domovinu te će u nastavku ispred crkve biti snimljena milenijska fotografija. Molitve i paljenje „Plamena slobode” najavljeni su, među ostalim, i u Splitu, Osijeku, Petrinji, Rijeci i mnogim drugim gradovima u Hrvatskoj.

Noć uoči početka usmene rasprave žalbenoga vijeća Haškog suda i Hrvati u Bosni i Hercegovini će u molitvi i mislima biti sa hrvatskim generalima. Tako je u suradnji s Hrvatskim narodnim saborom pripremljeno paljenje svijeća s početkom u 19 sati na gradskim trgovima i spomen obilježjima hrvatskim poginulim braniteljima.

Globalna akcija „Plamen slobode” pokazuje da Hrvati u svijetu i domovini dišu zajedno, kao jedan narod i jedno srce za pravdu i slobodu hrvatskih generala.

| crowc.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi