RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ashdown: Rusija želi BiH uvući u širu ukrajinsku krizu

Napisano 15.03.2014. 09:40
Ashdown: Rusija želi BiH uvući u širu ukrajinsku krizu

U britanskom Domu lordova održana je rasprava na kojoj je govoreno i o Bosni i Hercegovini. Zastupnik tog doma Paddy Ashdown pitao je baronesu Sayeedi Warsi, ministricu u britanskom ministarstvu vanjskih poslova, što će ta država, kao i Europska unija, uraditi.

''Jeste li svjesni dokaza koji su izbili na površinu, da se Rusija sada izravno miješa u domaće stvari Bosne i Hercegovine na način koji jedino može utjecati na poticanje secesionističkih tendencija bosanskih Srba? S obzirom na krhkost BiH, njenu povijest, zar to nije pokušaj da se BiH uvuče u širu ukrajinsku krizu, što bi bio čin strašne neodgovornosti? Što će vlada Velike Britanije uraditi da ohrabri EU da poduzme snažnije korake u vezi s ovim'',pitao je Ashdown.

Warsi odgovorila je da je Ashdown izuzetno dobar poznavatelj prilika u BiH i na Balkanu, navodi Dnevni avaz.

''Dio naših diplomatskih napora ide u pravcu da se spriječi eventualno daljnje širenje ukrajinske krize. Postoje istinske zabrinutosti iz usporedbi koje Rusija izvlači iz područja koja su ''sporna'' i situacije na Krimu. Smatram da Europa mora nastaviti s naporima da se riješe otvorena pitanja na Balkanu i ne smije dopustiti da se ta dva pitanja miješaju'',odgovorila je Warsi.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi