RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ashton: Bh. lideri trebaju pokazati odlučnost da krenu naprijed

Napisano 17.03.2014. 17:32
Ashton: Bh. lideri trebaju pokazati odlučnost da krenu naprijed

Sastanak Vijeća za vanjske poslove (FAC) održan je danas u Bruxellesu, na kojem je predsjedavajuća Vijeća i visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton obavijestila šefove diplomacija o razgovorima i aktualnoj situaciji u BiH.

Istaknula je da se u Sarajevu pokušavaju naći načini kako bi se pomoglo zemlji da ekonomski i politički krene naprijed i ostvari napredak.

''Ovo je zemlja kojoj stvarno treba da njeni lideri pokažu odlučnost da krenu naprijed. Tijekom posjete u BiH sam čula da je oko 60 posto mladih nezaposleno, zatim o teškoj situaciji u civilnom društvu i razlozima zašto ljudi osjećaju potrebu da prosvjeduju'', kazala je Ashton.

Fokus današnjeg sastanka bila je situacija u Ukrajini i razmatranje rezultata tzv. referenduma u Krimu, koji je, kaže Ashton, nezakonit prema Ustavu Ukrajine i međunarodnom pravu.

Zato je ponovo pozvala Rusiju da se sastane s ukrajinskim liderima i započne dijalog da bi smirila situaciju što je prije moguće.

''Mora postojati način koji će voditi osiguranju teritorijalnog integriteta Ukrajine. Na kraju svega, Ukrajinci žele dobre odnose s Rusijom, a to želi i Europska unija i ostatak svijeta'', poručila je Ashton.

Najavila je da večeras odlazi u Beč na sljedeću rundu razgovora s Iranom da bi se našla razumljiva rješenja.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi