RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

'Boli me kada vidim svećenika u posljednjem modelu auta'

Napisano 06.07.2013. 23:24
\'Boli me kada vidim svećenika u posljednjem modelu auta\'

Boli me kada vidim jednog svećenika ili časnu sestru u posljednjem modelu automobila: to se ne smije! - uskliknuo je papa Franjo govoreći danas poslije podne sjemeništarcima, redovnicima i redovnicama s kojima se susreo u dvorani Pavla VI. u Vatikanu i kojih je bilo oko šest tisuća. Sreća ne nastaje zbog stvari koje se posjeduju, naglasio je Franjo govoreći bez napisanog teksta.

To je do sada bio najoštriji osvrt pape Franje na ponašanja crkvenih ljudi i naglasio je kako je potrebna temeljita obnova Crkve koje se ne treba plašiti. - Neki vjeruju da je radost u stvarima koje imamo, u posljednjem modelu smartphonea, u posljednjem modelu automobila, u zabavi u lokalu koji je najviše na glasu, ali nije tako. Meni je zlo kad vidim svećenika ili redovnicu u posljednjem modelu automobila. Ne može se tako. Pomislite na to kolika djeca umiru od gladi - rekao je papa Franjo i naglasio kako takva vrsta "radosti ostaje na površini, ne zadire u intimu. Prava radost nije u stvarima, nego u susretu, u čuvstvu da si prihvaćen, shvaćen i voljen“.

Prije negoli kupite novi, luksuzni automobil pomislite na djecu koja umiru od gladi, kazao je Franjo sjemeništarcima, novacima i novakinjama, a ta poruka se, zapravo, odnosi na sve unutar Crkve, do biskupa i kardinala.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi