RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Europol: Mafija pere novac kroz energiju obnovljivih izvora

Napisano 07.07.2013. 19:37
Europol: Mafija pere novac kroz energiju obnovljivih izvora

Talijanska mafija sve više i više investira u obnovljivu energiju, posebno vjetroelektrane, kako bi profitirali preko subvencija koje Europska unija isplaćuje svojim članicama. Na taj način miješaju prljavi novac sa zakonitim ekonomskim aktivnostima", javlja Europol.

Industrija obnovljive energije jedna je od najperspektivnijih industrijskih područja u zemlji, koja je porasla čak i kada je ostatak ekonomije zahvatila recesija. Prošle godine izgrađeno je više solarnih i vjetroelektrana nego ikada prije, a time se otvorilo i pet tisuća radnih mjesta.

Rast ulaganja u obnovljive izvore energije vide u poprilično visokim poticajima za to područje širom svijeta.

- Toliko su visoki da su sve vrste ljudi umiješane. U takvom okruženju bi i mačke i psi mogli zaraditi, izjavila je Andrea Gilardoni, ekonomistica milanskog Sveučilišta Bocconi, piše Klix.ba

Talijanska vlada je u posljednjih šest godina dala više od 75 milijardi dolara proizvođačima energije iz obnovljivih izvora, što je udvostručilo, a ponegdje i utrostručilo njihove prihode.

Talijanske vodeće kriminalne grupe Cosa Nostra, 'Ndrangheta i Camorra imaju godišnji promet veći od 116 milijardi eura, što je više od godišnje prodaje talijanske najveće kompanije, naftnog giganta Eni.

VLM 


Nema komentara

Anketa

Ustavi