RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čović obišao gradilište tvrtke Hering d.d. Široki Brijeg u Makedoniji

Napisano 01.09.2016. 20:55

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović obišao je jutros, u pratnji Ladislava Bevande, direktora tvrtke Hering d.d. Široki Brijeg, Miroslava Matijevića, voditelja projekta, te predstavnika makedonske tvrtke Transmet d.o.o., gradilište tvrtke Hering d.d. u selu Izvor na autoputu Kičevo-Ohrid u Makedoniji.

Voditelj projekta Matijević upoznao je Čovića o dosadašnjem tijeku radova, koji se do sada odvijaju prema zadanoj dinamici. Tvrtka Hering d.d, u partnerstvu s makedonskom tvrtkom Transmet d.o.o., izvodi radove na 1/3 cjelokupnog autoputa, i zadužena je za izradu konstrukcije na 10 duplih mostova na ovoj dionici.  Vrijednost radova tvrtke Hering d.d. iznosi više od 30 milijuna eura, a zahtjevnost posla oslikava i podatak da je raspon dva mosta, na dvije lokacije na dionici, preko 100 metara.

Matijević je naglasio da je tvrtka Hering d.d. jedina u Bosni i Hercegovini osposobljena za izvođenje ovako zahtjevnih i složenih objekata.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović istaknuo je da je ovaj projekt čvrst pokazatelj snage naših građevinskih tvrtki, koje iznimno dobro vladaju znanjem i primjenom najnovijih tehnologija u mostogradnji. Naglasio je i važnost sudjelovanja Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, koji se na projektu pojavljuje u ulozi konzultanta i revidenta, a koji je i ovim projektom pokazao da je izvorište kvalitetnih inženjera, te snažna tehnička i znanstvena potpora građevinskim tvrtkama u Bosni i Hercegovini, pa i široj regiji.

Ovakvi i slični projekti pokazuju da su tvrtke iz Bosne i Hercegovine sposobne parirati renomiranim svjetskim tvrtkama na najzahtjevnijim građevinskim projektima.

Ugovor za izvođenje ovih radova tvrtka Hering d.d. je potpisala 26.2.2015. godine, a završetak radova se očekuje krajem 2017. godine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

VL


Nema komentara

Anketa

Ustavi