RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Mostarka Maja Lasić izabrana u berlinski parlament

Napisano 21.09.2016. 17:28

Maja Lasić, rođena Mostarka i članica Socijaldemokratske stranke, ušla je u parlament u saveznoj pokrajini Berlin nakon što je u svojemu gradskom kvartu uvjerljivo pobijedila svoje političke suparnike.

U kvartu Wedding, u kojem živi oko 100.000 birača, osvojila je 31,5 posto glasova, te tako potukla svoje protukandidate iz redova CDU i Zelenih i predstavnika "ljevice" (Die LInke), javlja Republikainfo.com.

Lasić je s 14 godina kao izbjeglica došla u Njemačku, a po struci je doktorica biologije.

Kao kandidatkinja njemačkih socijaldemokrata u predizbornoj je kampanji obećala kako će se zalagati za poboljšanje uvjeta za izbjeglice u Njemačkoj.

- Mi u Njemačkoj imamo Ustav prema kojem se orijentiramo, a njegov sastavni dio je pravo na azil. Dakle mi imamo moralni imperativ da pomognemo ljudima koji su bili u tako ekstremnoj situaciji, kao što su bile izbjeglice, koje su krenule u pravcu Njemačke - kazala je Lasić u nedavnom razgovoru za Deutsche Welle.

Ona je među onima koji smatraju kako je politika Angele Merkel prema izbjeglicama ispravna i da njezina čuvena rečenica "Wir schaffen das" (Uspjet ćemo) ima smisla, prenijela je Fena.


Nema komentara

Anketa

Ustavi