RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dačić ne sumnja u početak pregovora s EU

Napisano 28.05.2013. 12:51
Dačić ne sumnja u početak pregovora s EU

Srpski premijer, Ivica Dačić novinarima je u Beogradu nakon otvaranja 95. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije UN, rekao kako očekuje dobre vijesti iz Bruxellesa koji 27. ili 28. lipnja treba odlučiti hoće li Srbija dobiti datum za početak pregovora o članstvu u EU, javljaju mediji u Srbiji.

Srbija je, tvrdi Dačić, zaslužila datum zbog svega što je učinila, čak i bez svih planova i dogovora o implementaciji i dodao kako "svi članovi Vlade Srbije dijele uvjerenje da apsolutno nema nikakvih razloga da ne dobijemo datum" i "to bi bila potpuno nepravedna odluka".

- Do 27. odnosno 28. lipnja, predviđeno je nekoliko koraka, prije svega u definiranju planova i zakonskih rješenja koja treba mijenjati da bi se sporazum implementirao. Ne očekujem veće teškoće u implementaciji do tada - rekao je Dačić govoreći o primjeni sporazuma Beograda i Prištine kojemu se Srbi na sjeveru Kosova odlučno odupiru, a neskrivenu potporu imaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, čak i u njenom samom vrhu.

Vecernji.hr 


Nema komentara

Anketa

Ustavi