RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Darijo Kordić 6. lipnja 2014. na slobodi

Napisano 14.05.2010. 15:19

 

 

P

redsjednik Haškog tribunala Patrick Robinson odbio je molbu  Darija Kordića, osuđenog na 25 godina zatvora zbog zločina u Lašvanskoj dolini, da bude prije vremena pušten na slobodu, priopćeno je danas iz Tribunala. Austrijske vlasti obavijestile su Tribunal da, prema njihovom zakonodavstvu, Kordić stječe uvjet da bude pušten na slobodu 6. travnja ove godine, budući da je odslužio polovicu zatvorske kazne.

Kordić je od 1991. do 1995. godine bio predsjednik HDZ-a BiH. Suđeno mu je zajedno s nekadašnjim zapovjednikom Viteške brigade Hrvatskog vijeća obrane Mariom Čerkezom zbog  etničkog čišćenja muslimana u Lašvanskoj dolini. Čerkez je bio osuđen na šest godina zatvora, a kaznu je odslužio u prosincu 2004. godine, navodi Srna.

Dario Kordić prebačen je na izdržavanje kazne u Austriju u lipnju 2006. godine, a u kaznu mu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru od dobrovoljne predaje u listopadu 1997. godine.

U odluci predsjednik tribunala napominje da se u većini država, u kojima haški osuđenici služe kazne, pravo na prijevremeno oslobađanje stječe nakon odsluženja dvije trećine kazne.

U Kordićevom slučaju, taj uvjet će biti ispunjen 6. lipnja 2014. godine, navodi se u odluci.


Ako je Plavšićka već slobodna, a osuđena je bila za genocid, nesrpskih naroda, što je i sama priznala, onda bi Darijo trebao biti već odavno na slobodi!
Darijo Kordić je istinski Vitez i branitelj svih Hrvata!

Autor: MIR | Napisano 14.05.2010. | (53) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(41)

Nema nitko , iole, NORMALAN pa da povjeruje da je Kordića osudio Haški tribunal .
Tribunal JESTE izrekao presudu ali su HRVATINE napisali i pribavili tj. fabricirali dokumente koji su Kordića OSUDILI.

U Hrvatskoj svakojaki čuda, ali ne nađosmo štrika sa toliko JUDA.

Autor: sred.bosna | Napisano 15.05.2010. | (61) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(48)

Anketa

Ustavi