RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvati u Beču proslavili ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju

Napisano 01.07.2013. 11:39
Hrvati u Beču proslavili ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju

U kulturno-zabavanom dijelu programa nastupala su kulturno-umjetnička društva Hrvata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i udruženja gradišćanskih Hrvata:  KUD "Anno93", HKUD "Kralj Tomislav", čiji su članovi na veliko oduševljenje nazočne publike otpjevali pjesmu “Herceg Bosna to je moja zemlja, a Hrvatsku volim od malena”, FA Rod Beč, HKD "Napredak", KUD "Bosanska Posavina", tamburaška grupa “AKROBIH” i folklorna grupa gradišćanskih Hrvata “Poljanci”. Nastupe kulturno umjetničkih društava, koji su izvodili narodne plesove iz svog rodnog kraja, burnim je pljeskom pozdravljala nazočna publika.

Program proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju obilježio je nastup legende hrvatske glazbe Krunoslava Kiće Slabinca. Kićo, poznati pjevač i zabavljač, je u svom bećarskom stilu oduševio publiku koja je zajedno s njim pjevala brojne poznate hitove, a posebno pjesmu “Hrvatskoga roda sin”. 

Na proslavi su sudjelovali brojni uzvanici i gosti iz kulturnog i društvenog života Hrvata u Beču, kao i politički predstavnici grada Beča. Na početku proslave, koja je održavana u šatoru ispred crkve Hrvatske katoličke misije, pozdravni je govor održao veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Gordan Bakota. Program proslave je vodio poznati voditelj Hrvatske radiotelevizije, gospodin Branko Uvodić.

Ispred šatora u kojem je održavan kulturno-zabavni program, brojni su posjetitelji, kao i znatiželjni turisti, koji su privučeni zvucima tamburice pratili program, mogli kušati i razne hrvatske delicije, ali i hrvatska vina i pivo. Program proslave ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju uspješno su organizirala hrvatska kulturna društva iz Beča na čelu s Pericom Mijić i KUD-om Anno93.

kroativ.at 


Nema komentara

Anketa

Ustavi