RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Izrael poručuje: Ako nas Hezbolah napadne, vratit ćemo Siriju u kameno doba

Napisano 24.04.2010. 08:52

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pod pritiskom je radikala u svojoj koaliciji koji traže odlučne akcije i korake.

TEL AVIV - Izraelske vlasti poslale su sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu upozorenje da će, ako militantna skupina Hezbolah iz Libanona napadne projektilima Izrael , istog trena odgovoriti udarom na Siriju.

Izrael je na Hezbolah, stoji u poruci koja je poslana prije ovog mjeseca, počeo gledati kao na diviziju sirijske vojske, a odgovor Siriji bit će brz i razoran.

- Vratit ćemo Siriju u kameno doba tako što ćemo uništiti energetska postrojenja, luke, skladišta goriva i svaki dio njezine strateške infrastrukture ako se Hezbolah usudi na nas ispaliti balistički projektil. Nećemo oklijevati oko napada na Siriju ako naša nacionalna sigurnost bude ugrožena. Assad to zna i igra se s vatrom - poručio je prošlog tjedna jedan od izraelskih ministara koji je želio ostati anoniman.

Upozorenje je stiglo na sirijsku adresu nakon što su izraelski dužnosnici nedavno javno optužili Siriju da je opskrbila Hezbolah dalekometnim projektilima Scud, pomoću kojih bi ta šijitska militanta organizacija mogla napasti čak i izraelska nuklearna postrojenja (Sirija inače negira te optužbe). Izraelske vlasti su počele smatrati Siriju odgovornom za Hezbolahove akcije jer obavještajne službe procjenjuju da je Bejrut izgubio kontrolu nad njim.

(jutarnji.hr)


Nema komentara

Anketa

Ustavi