RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Kosovski policajci uhićeni usred Srbije!!

Napisano 01.04.2012. 01:57

Dvojica pripadnika Kosovske policijske službe (KPS) u uniformama, naoružana pištoljima i automatskim puškama i sa specijalnom opremom za mjerenje daljine uhićena su jutros u području Merdara, u središnjoj Srbiji, rekao je ministar unutarnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je precizirao da su uhićeni Šukre Binaku i Sami Bećiri, a da su uhićenje izvršili pripadnici žandarmerije MUP-a Srbije.

Nakon sastanka s obiteljima srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja, koji su danas odlukom Vrhovnog suda Kosova pušteni iz pritvora u Prištini i Gnjilanu, Dačić je rekao novinarima u Palači "Srbija" da upad dvojice pripadnika KPS-a na područje Merdara predstavlja drastično narušavanje Vojno-tehničkog sporazuma potpisanog u Kumanovu 1999. godine.

On je upitao "što oni traže na teritoriji središnje Srbije" i po kom je to sporazumu, ističući da Srbija takve postupke neće tolerirati i da će biti uhićeni svi koji na taj način povrede Vojno-tehnički sporazum iz Kumanova.

Dačić je pozvao Unmik, Kfor i Euleks da se izjasne o ovom događaju. "Da su naši žandarmi uhićeni na Kosovu, mislim da bi Vijeće sigurnosti UN zasedao na tu temu", rekao je ministar unutarnjih poslova Srbije.

Odlukom Vrhovnog suda Kosova, petorica Srba iz Kosovskog Pomoravlja danas su puštena iz pritvora u Prištini i Gnjilanu gdje su se nalazili od 25. veljače kada su uhićeni zbog sumnje da su, "podrivali ustavni poredak Kosova".

Specijalna jedinica Kosovske policije Rosu tada je uhitila četvoricu pripadnika MUP-a Srbije i matičara u mirovini zbog sumnje da su ugrožavali pravni poredak Kosova.


Zapovjednik Žandarmerije Bratislav Dikić izjavio je da su pripadnici KPS predani Policijskoj stanici Kuršumlija, i da je o tom događaju obaviješteno državno tužiteljstvo.

- Imali su na sebi uniformu s oznakama KPS i bili su naoružani automatskim puškama kineske proizvodnje i pištoljima, a također su posjedovali i specijalnu opremu za određivanje koordinata i merenje daljine - rekao je Dikić za B92.


Nema komentara

Anketa

Ustavi