RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

MESIĆEV FREND Masakr u Libiji: Gadafi snajperima, helikopterima i topništvom na prosvjednike

Napisano 20.02.2011. 12:26

Usprkos međunarodnoj osudi i, prema najgorim izvješćima, 140 ubijenih prosvjednika, Gadafi ne tolerira apsolutno nikakav neposluh.

Reuters izvještava da je na prosvjednike poslao snajperiste, helikoptere i topove. Jedan od svjedoka je rekao da se nalaze usred masakra te da su ubijeni deseci ljudi.

"Prosvjednici riskiraju samoubojstvo"

Državne novine Al-Zahf al-Ahdar su upozorile da će vlada "nasilno odgovoriti" prosvjednicima te da oni koji se protive režimu riskiraju "samoubojstvo". Guardian izvještava da su Gadafijeve specijalne postrojbe u zoru napale prosvjednički kamp u Bengaziju.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague je osudio nasilje nazvavši ga "neprihvatljim i strašnim". Velika Britanija se, kako pišu kritički nastrojeni mediji, pokušava izvući iz još nedavno vrlo bliske suradnje s dikatorskim režimom. Približavanje dviju zemalja inicirao je bivši premijer Tony Blair 2004. godine.

Vijesti o stanju iz Libije vrlo teško dolaze do svjetskih medija. Brojne internetske stranice i društvene mreže su blokirane, stranim novinarima je zabranjen pristup, a jučer su mediji izvještavali da je u nekim područjima isključena i struja.

Jučer je libijska vojska otvorila vatru na ljude na sprovodu u Bengaziju, gradu koji je ishodište prosvjeda. Vojnici su bez imalo milosti počeli pucati na ljude koji su oplakivali mladića koji je stradao tijekom prosvjeda i ubili najmanje 15 ljudi.

index.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi