RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Neobično istraživanje: Ako želite veću plaću pustite brkove

Napisano 25.03.2010. 00:28
brkovi
Možda bi muškarci trebali preskočiti dan za brijanje, posebno ako taj dan idu na intervju za posao.

Puštanje brkova može povećati vaše šanse za dobijanje bolje plaćenog posla, rezultati su studije koji je proveo Quicken i američki Institut za brkove, prenosi Reuters Life.

Studija je pokazala da brkati Amerikanci zarađuju 8,2 posto više novca od onih koji imaju brade i 4,3 posto više od onih koji su glatko obrijani.

Ipak, ove vijesti nisu savršene. Brkati Amerikanci su skloni trošenju 11 posto više novca i za tri postotka manje štede od onih koji nemaju brkove, rezultati su studije "Štedne i potrošačke navike brkatih Amerikanaca".

"Ako bi financijska efikasnost u poslovnom menadžmentu mogla biti realizirana u kratkom periodu, vrlo je vjerojatno da će u narednih četiri ili pet godina, Amerikanci s brkovima više štedjeti i prestići svoje bradate i obrijane kolege", rekao je konzultant u istraživanju Hans Menjou Bartchen.

Studija je provedena tijekom prvih šest mjeseci 2009. godine, proučavajući navike 2.000 slučajno odabranih muškaraca s brkovima, zajedno s 2.000 bradatih i 2.000 obrijanih muškaraca.

Nema komentara

Anketa

Ustavi