RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tadić stiže u Mostar

Napisano 26.03.2010. 16:31

Zemlja partner Mostarskog sajma ove je godine Srbija

Na prostoru Slobodne zone Hercegovina, u Mostaru će se od 13. do 17. travnja održati 13. međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2010. Mostarski će sajam i ove godine u grad na Neretvi dovesti brojne gospodarstvenike iz zemlje i regije, a ovogodišnja zemlja partner tog značajnog gospodarskog događaja bit će Republika Srbija.

− Za vrijeme sajma organizirat ćemo brojne gospodarske susrete i forume, a naš je temeljni cilj upravo to da uz izlagače imamo što više gospodarstvenih iposlovnih okupljanja – kazala je Dalfina Bošnjak, direktorica Mostarskoga sajma.

Uz predstavljanje tvrtki, planirano je i održavanje brojnih stručnih skupova i konferencija, među kojima se izdvaja gospodarski forum “Ekonomska suradnja Srbije i BiH u okviru CEFTA-e” te međunarodna konferencija o temi “Koridor 5C – europska budućnost BiH”.

Zemlja partner Mostarskoga sajma ove je godine Srbija, koju će predstavljati pedesetak tvrtki, a na otvaranje sajma doći će predsjednik Srbije Boris Tadić te brojni predstavnici srbijanske vlade i gospodarstvenici.

− Mi ovaj sajam doživljavamo kao veliku šansu za daljnje povezivanje dviju ekonomija i dviju privreda, za otvaranje novih mostova i puteva među našim zemljama – rekao jeGrujica Spasović, veleposlanik Republike Srbije u BiH.

Kako je najavljeno, osim tvrtki koje dolaze iz Srbije, a iz raznih su područja, od građevine i tekstilne industrije, preko računalnog sektora do kemijske industrije, bit će nazočno i desetak regionalnih komora iz Srbije. Nastup na sajmu najavile su brojne zemlje regije i Europe, a Italija će imati veliko predstavljanje regije Abruzzo.

Opću sajamsku manifestaciju i ove će godine pratiti dva podsajma, i to Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije, a bit će priređeno i nagrađivanje vina, te kulturni, gastronomski i brojni drugi sadržaji i prezentacije.

 


Nema komentara

Anketa

Ustavi