RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Papa Franjo priznao da u Vatikanu postoji 'gay lobi'

Napisano 11.06.2013. 22:40
Papa Franjo priznao da u Vatikanu postoji \'gay lobi\'

U Kuriji postoje istinski sveci, ali ima i korupcije – navodno je u četvrtak rekao 76-godišnji poglavar Katoličke crkve tijekom audijencije s latino-američkom i karipskom konfederacijom religioznih muškaraca i žena (CLAR).

Papa Franjo priznao je postojanje "gay lobija" u vatikanskoj tajnovitoj administraciji, sudeći prema izvorima religijskih medija, piše France24.

– U Kuriji postoje istinski sveci, ali ima i korupcije – navodno je u četvrtak rekao 76-godišnji poglavar Katoličke crkve tijekom audijencije s latino-američkom i karipskom konfederacijom religioznih muškaraca i žena (CLAR).

– Govorilo se i da postoji "gay lobi" i to je istina, postoji – rekao je papa Franjo. Argentinski je papa reformu Kurije, žestoko kritizirane administracije Katoličke crkve, smatrao jednim od glavnih zadataka svog papinstva, ali i kazao kako će to biti teško.

– Ne mogu sam iznijeti reforme – rekao je papa Franjo i priznao da je "dezorganiziran". Zbog toga će taj vrući krumpir predati komisiji od osam kardinala iz svih dijelova svijeta koje je Franjo postavio u travnju kako bi mu pomogli voditi Katoličku crkvu, a njihov prvi sastanak bit će u listopadu.

Vecernji.ba 


Nema komentara

Anketa

Ustavi