RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović počela službeni posjet Čileu

Napisano 15.03.2018. 23:16

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović doputovala je u Čile gdje službeni posjet u sklopu turneje po tri latinskoameričke zemlje počinje sudjelovanjem na gospodarskom forumu, a u petak je predviđen njezin sastanak s predsjednikom te s predstavnicima hrvatske zajednice u glavnome gradu.

U Santiagu de Chileu predsjednica na forumu sudjeluje zajedno s predstavnicima 16 hrvatskih tvrtki koji će domaćine upoznati s mogućnostima hrvatskog gospodarstva. S predsjednikom Čilea Sebastianom Pinerom koji u nedjelju treba prisegnuti na mandat na svečanoj inauguraciji, hrvatska predsjednica sastat će se u petak, drugog dana posjeta, prenosi HRT.

U toj će se prigodi potpisati program suradnje dviju vlada u području kulture, a malo poslije predviđen je susret predsjednice s predstavnicima hrvatske zajednice kojoj bi trebala biti svečano uručeno odličje Republike Hrvatske.

Predsjednica će u subotu i nedjelju posjetiti i hrvatske zajednice u Punta Arenasu i Antofagasti, odakle će otputovati u Brazil.

Posjet hrvatske predsjednice Argentini, Čileu i Brazilu od 12. do 20. ožujka trebao bi potaknuti jačanja bilateralnih odnosa s te tri ključne države u Južnoj Americi.

Kako u tom dijelu svijeta živi jedna od najbrojnijih hrvatskih zajednica, bitan dio posjeta je susret s hrvatskom zajednicom koja je izrazito brojna u Argentini i Čileu, najavio je prošli tjedan visoki dužnosnik iz ureda predsjednice. Ukupan broj pripadnika hrvatske zajednice svih generacija je između 200 i 250 tisuća u svakoj od te dvije države, dok ih je u Brazilu tridesetak tisuća.


Nema komentara

Anketa

Ustavi