RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pusić: Nacionalni "tronožac" ključan za stabilnost BiH

Napisano 13.10.2013. 10:06

Ministrica vanjskih poslova RH Vesna Pusić smatra da je nacionalni "tronožac“ na kojem BiH stoji ključan za stabilnost zemlje.

"Ako mu se izmakne jedna noga, to automatski destabilizira BiH“, rekla je Pusić.

Prema njenim riječima, iz te perspektive definiranja pozicije utjecaja i ravnopravne participacije sva tri naroda nije samo pitanje pravednosti ili povijesne pravednosti, nego racionalnog instrumenta stabiliziranja zemlje.

Kada je riječ o rješavanju problema u BiH, u prvom redu pitanja "Sejdić-Finci“, ona je ocijenila da je vrijeme za snažnije angažiranje EU.
 
"EU pokazuje određeno razumijevanje važnosti angažiranja oko BiH. "Sejdić-Finci" jedan je u nizu elemenata o kojima će se morati voditi računa", rekla je Pusić  za zagrebački "Večernji list".

Ona smatra da BiH i ostale zemlje regije ne treba ostaviti po strani euroatlantskih integracija, te da i dalje treba raditi na stabilizaciji regije.

"Naš je zadatak, kao članice EU i NATO-a, da na određen način držimo regiju na dnevnom redu, odnosno u središtu pažnje drugih zemalja članica. U tome je najvažnije raditi na stabiliziranju država i cijelih društava“, zaključila je Pusić.


Nema komentara

Anketa

Ustavi