RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Pusić nova šefica HNS-a! Čačić poručio: Sretno svima i doviđenja

Napisano 24.03.2013. 10:49
Pusić nova šefica HNS-a! Čačić poručio: Sretno svima i doviđenja

Sa 577 od ukupno 662 glasa Vesna Pusić izabrana je za predsjednicu HNS-a. Dojučerašnja potpredsjednica stranke tako je preuzela šefovsku poziciju nakon pet godina pauze. Njezin izbor nije nikakvo iznenađenje jer je Vesna Pusić jedina bila kandidirana za tu poziciju.

Zahvalila se stranačkim kolegama koji su za nju glasovali te poručila kako je svjesna odgovornosti i da od nje ne bježi. Također je naglasila kako, da nije bilo Radimira Čačića, ne bismo imali autocestu.

- Nitko ne zna što ga u životu čeka, ali to ne mijenja činjenicu da ono što ste dobro napravili ostaje trajno - rekla je Pusić.

- Nije potrebno samo znati kuda treba ići, već je zadaća vlasti unijeti optimizam, svijest da hoćemo i možemo izaći iz teških vremena - poručila je Pusić.

Čačić je pak vrlo kratko prokomentirao kao mu smjena s predsjedničke fotelje nije teško pala i kako je 22 godine političkog angažmana pola vremena proveo kao predsjednik, pa mu ni ova sada pozicija ne predstavlja problem.

Ni slavlje ni žalovanje

Pusić na čelo stranke dolazi s pet ključnih točaka prema kojima bi HNS trebao krenuti u novome smjeru. Okupiti 40-ak ljudi od 28 do 50 godina i od njih napraviti novi liderski tim, vratiti politiku u politiku, spriječiti i javno se suprotstaviti opasnosti da Hrvatska upadne u političko crnilo, redefinirati politiku građanskog centra i redefinirati dostojanstvo i pravo građana da se bave javnim poslovima temelji su na kojima Pusić planira voditi HNS.

- Provela sam mnogo dana, tjedana mjeseci i godina sa svima vama. Dijelila sam letke, vodila kampanju od vrata do vrata, prošla sve pozicije u HNS-u, a danas stojim pred vama zbog onoga što tek treba biti. Tu sam jer sam spremna preuzeti tu odgovornost i voditi stranku - rekla je Vesna Pusić.

Poručila je kako se HNS nalazi u teškoj i složenoj situaciji i kako danas članovi biraju novo vodstvo zbog, kako je sama naglasila, niza okolnosti koje su snašle HNS.

- Nismo zvali goste na sabor zbog toga što ga ne vidimo ni kao slavlje ni kao žalovanje. Ovo je radni sastanak na kojemu trebamo preuzeti odgovornost za budućnost stranke - rekla je Pusić.

Poručila je kako je očiti problem HNS-a rejting, no da je on samo vanjski pokazatelj kojim se mora promijeniti energija unutar stranke.

- Moguće je povećati podršku HNS-a, to smo već napravili 2000., kada je rejting također bio slab i podigli smo ga na razinu koju liberalni demokrati zaslužuju - poručila je Pusić.

"Sretno svima i doviđenja"

Prije njezina izlaganja novoga programa, od stranačkih kolega uz riječi "Sretno svima i doviđenja" oprostio se i dojučerašnji predsjednik stranke Radimir Čačić.

- Nakon 2008. godine, kada ste mi dali povjerenje, povlačim se s mjesta predsjednika stranke. Moje povlačenje i iz stranke i Vlade uvjetovano je prometnom nesrećom. U periodu izvršenja kazne ne mogu politički djelovati - započeo je svoj pozdrav Čačić. Poručio je kako se na političkoj sceni građanima nude slabe opcije.

- Sve političke opcije svode se na desni dio političkog spektra, koji je i doveo zemlju u krizu i koji se svodi na neodgovoran i opasan populizam, i na lijevi centar, kojeg smo mi dio. Stabilnost ove Vlade jedina je vrijednost koju ova zemlja ima - poručio je Čačić, te nabrojao sve aktivnosti u godini dana svoga političkoga djelovanja.

- Ne očekujte zahvalnost, veselite se učinjenom. HNS nije stranka koja kroz podmetanja nalazi smisao, nismo stranka protiv, mi smo stranka za, i zato su nam potrebni temelji koji su u lokalnim sredinama. Uvjeren sam da ćemo na europskim izborima dobiti svog predstavnika u Europarlamentu i da ćemo ostvariti najbolji rezultat na lokalnim izborima - zaključio je Čačić.

(VL) 


Nema komentara

Anketa

Ustavi