RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Uhićen Goran Hadžić!

Napisano 20.07.2011. 09:51

U 11 sati očekuje se obraćanje predsjednika Srbije Borisa Tadića, na kojem će biti priopćeni detalji ove akcije, javlja B92.

Goran Hadžić optužen je za zločine protiv čovječnosti, kršenje zakona i običaja ratovanja. Optužnica ga tereti 'za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu u Hrvatskoj od lipnja 1991. do prosinca 1993. na čijem čelu je bio Slobodan Milošević, a čiji je cilj bio prisilno i trajno uklanjanje nesrpskog stanovništva s približno trećine teritorija Hrvatske, i progone i ubojstva Hrvata i drugih ne-Srba u Vukovaru, Dalju, Erdutu, Lovasu i selu Klisa'.

Oko toga kako je Hadžić saznao za optužnicu, nakon čega je pobjegao vodi se već neko vrijeme polemika u Srbiji. 3. srpnja 2004. ujutro u Savezno ministarstvo inozemnih poslova iz Haaga stigla je tajna optužnica, prenose ovih dana Srbijanski mediji, koja je pred kraj radnog vremena proslijeđena u Okružni sud, a u 18.50 sati statični tim Haaškog tribunala koji je nazdirao kuću Gorana Hadzića, vidio ga je u dvorištu, kako se javlja na telefon, užurbano ulazi u kuću, izlazi nakon nekoliko minuta, ulazi u automobil koji je u međuvremenu stigao i nestaje u nepoznatom smjeru.

Dopredsjednik srbijnske vlade i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić je rekao kako je potraga za preostalim haaškim bjeguncem Goranom Hadžićem intenzivna i nada se da će biti uspješna, kako to ne bi bila otežavajuća okolnost prilikom 'odlučivanja o statusu Srbije kao kandidata za EU i određivanja datuma početka pregovora'.

dnevnik.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi