RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Autokefalna crkva cvjećarska

Napisano 09.03.2010. 10:33
Kraljević i Paraga

Piše: Banović

Znamo da nas ima svakakvih, ali posebno mjesto u galeriji čudaka zauzimaju cvjećari, kao jedni od najistaknutijih boraca protiv zdravog razuma. Odlikuju se nekritičkim obožavanjem muslimana, koji za njih predstavljaju neku specifičnu sortu ljudi, koja nikada nije niti će ikada praviti pogreške. Ako je ikada ne daj Bože, došlo do nesporazuma sa muslimanima, prema shvaćanju cvjećara zasigurno su odgovorni oni drugi, jer nema šanse da musliman može biti odgovoran za bilo kakve pogreške.

Za izbijanje hrvatsko-muslimanskog rata prema shvaćanju cvjećara odgovorni su hercegovački Hrvati pod vodstvom nečastivog Mate Bobana, izazivača globalne gospodarske krize i tsunamija po zemljama trećeg svijeta. Najveća greška nečastivog Mate bilo je proglašenje Herceg-Bosne i neprihvaćanje vrhovnog zapovjedništva blaženog Alije Izetbegovića. Za razliku od nečastivog Mate, sveti Blaž Kraljević prihvatio je blaženog Aliju kao vrhovnog zapovjednika i postao general bezgrešne muslimanske armije. Kao posebno mudar čin od presudnog značaja za hrvatski narod valja istaknuti nepriznavanje Herceg-Bosne od strane svetog Blaža, čime je opravdao sva cvjećarska očekivanja.

Pored toga što se ustrajno bore za muslimanske interese, cvjećari su omiljeni i srpskim radikalima zbog svoga promoviranja ustaštva, jer predstavljaju Hrvate baš onakvima kakvim ih srpski radikali žele prikazati. Cvjećarsko ustaštvo ipak nije nimalo nazadno, nego prožeto duhom antifašizma i poštivanjem različitih nacionalnosti, naročito muslimanskih. Za razliku od Pavelićevih ustaša koji nisu muslimanima priznavali nikakvo ime osim hrvatskog, cvjećari prihvaćaju sve muslimane kao braću, bez obzira na njihovu rasu, nacionalnost i političko opredjeljenje. Jedina zamjerka cvjećarskom kozmopolitskom ustaštvu jest činjenica da samo muslimanima sve praštaju, samo muslimani unatoč svemu mogu biti braća, dok recimo katolici nemaju takve privilegije, bivaju od strane cvjećara proglašeni udbašima i izdajnicima ako se na bilo koji način zamjere braći muslimanima. Zbog toga je cvjećarstvo idealno za muslimane i mazohiste koji im žele služiti, dok se katolici u takvim okolnostima mogu osjećati manje vrijednim u odnosu na muslimane.

Jedna od genijalnih cvjećarskih zamisli jeste vrednovanje hrvatskih ratnih žrtava prema nacionalnosti počinitelja zločina. Prema toj genijalnoj zamisli, hrvatske žrtve pobijene od strane Srba su daleko vrednije od hrvatskih žrtava pobijenih od strane muslimana. Hrvate koje su pobili muslimani prema shvaćanju cvjećara treba naprosto zaboraviti, jer sjećanje na njih samo dodatno narušava bratstvo i jedinstvo sa braćom muslimanima.

Središte cvjećarske ideologije su bezgrešni muslimani, sa kojima treba uspostaviti bratstvo i jedinstvo pod svaku cijenu, niti jedna žrtva za postignuće toga cilja nije prevelika. Treba zanemariti i svoje vlastite interese, sve sa ciljem da se postigne stanje bratstva. Cvjećarska ideologija je kao religija kojoj božanstvo predstavljaju muslimani, dok postizanje bratskog odnosa sa njima označava spasenje duše cvjećarske. Glavni svetac autokefalne crkve cvjećarske je naravno sveti Blaž, koji je svoj status zaslužio ekstremno mazohističkim odnosom prema bezgrešnim muslimanima. Duhovne vježbe pripadnika autokefalne crkve cvjećarske, predstavlja izražavanje mržnje prema Srbima i protivljenje uspostavi hrvatske federalne jedinice, uz neizostavno optuživanje vodstva Herceg-Bosne za izazivanje sukoba sa braćom muslimanima.

Mnogi od cvjećara sigurno su imali dobre namjere i bili iskreni hrvatski domoljubi, nisu bili svjesni da rade za muslimanske interese na štetu Hrvata. Bili su iskorišteni od strane svoga vodstva, koje je provodilo politiku širenja razdora unutar hrvatskog naroda. Dobroslav Paraga kao predvodnik cvjećara, bio je spreman izvesti državni udar i maknuti sa vlasti hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, bio je spreman poslati svoje jedinice u sukob protiv Hrvata odanih hrvatskom predsjedniku. Nije htio priznati postojanje Herceg-Bosne, nazivao je HVO paravojnim formacijama, dok je istodobno priznavao vlasti u Sarajevu i vrhovno zapovjedništvo Alije Izetbegovića. Vrhunac njegove izdajničke politike bilo je podnošenje tužbe protiv hrvatskog vodstva pred Haaškim sudom, zbog agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Sada takav čovjek ima obraza još nekome prodavati pamet i nazivati Dodikovim poltronima sve one koji hoće uspostavu hrvatskog entiteta. Treba njemu i svim ostalim cvjećarima biti jasno da Hrvati nikad neće odustati od prava na svoju federalnu jedinicu, njihov dragi protektorat neće preživjeti bez hrvatske federalne jedinice.

HercegBosna.org


Nema komentara

Anketa

Ustavi