RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Tuzla: HDZ poziva SDP da ne krši Statut Općine

Napisano 04.07.2013. 16:06
Tuzla: HDZ poziva SDP da ne krši Statut Općine

Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Tuzla još jednom poziva čelnike tuzlanskog SDP-a da zajedno sa svojim koalicijskim partnerima u Općinskom vijeću odustane od najavljenog kršenja Statuta Općine u pogledu funkcioniranja mjesne samouprave, odnosno imenovanja članova vijeća u mjesnim zajednicama.

 Ako uistinu SDP s partnerima u ponedjeljak, 8. srpnja, za kada je zakazana sjednica Općinskog vijeća, izglasa međustranački dogovor, umjesto da potvrdi rezultate izbora onako kako je propisano općinskim Statutom, federalnim Zakonom i Europskom poveljom, bit će to bez presedana u ovdašnjoj politici, odnosno poraz pravne države na toj razini, pobjeda političkog nasilja nad demokracijom, gaženje biračke volje i izvrgavanje ruglu biračkog prava, tvrde iz tuzlanskoga HDZ-a.

 Tuzla će tako ostati jedina općina u Federaciji BiH i Bosni i Hercegovini koja će mjesnu samoupravu organizirati po volji političke većine u Općini, a ne po volji građana u mjesnim zajednicama.

 Najavljenim načinom imenovanja članova vijeća u mjesnim zajednicama, SDP i partneri objelodanit će i svu farsu uobličenu u institut javne rasprave. Jer, upravo su kroz javnu raspravu po mjesnim zajednicama prije četiri godine građani kazali da žele da Općinsko vijeće imenuje članove vijeća po rezultatima lokalnih izbora u svakoj mjesnoj zajednici posebno.

 Naposljetku, kršenjem Statuta i Zakona Tuzla je izgleda odustala od promoviranja vrijednosti tolerancije, različitosti i multietničnosti, stoji u priopćenju iz tuzlanskoga Općinskog odbora HDZ-a BiH.

Bljesak 


Nema komentara

Anketa

Ustavi