RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Što hoćete?! Da i Lagumdžija naleti na Mabel!

Napisano 22.04.2012. 10:54

Što hoćete?! Da i Lagumdžija naleti na Mabel!

Hoćete li da nekakva Mabel II. saleti našega Lagumdžiju?! Pa da on, gluho bilo, preko noći pristane da se BiH podijeli na tri dijela!

I dobro, što ja, pitate se, zapravo hoću? Hoću samo jedno, da je gospođa ministarka uvijek uz našega ministra. I da se više nikada, ali stvarno nikada ne dogodi da sama kupuje karte. Za Kuvajt. I šire.

Piše: Josip VRIČKO, Oslobođenje

Za sve velike partije vezane su razni tračevi iz života njihovih prvaka. Nikada se, npr. nije precizno doznalo koliko se puta ženio drug Tito. Uglavnom, broj je dvocifren. A to da nije imao sreće u ljubavi, iako je bio janje (naše) bijelo, najbolje govori njegov posljednji brak.  I baš kao što priliči nasljedniku, naročito imovine, kapejota, i o SDP-ovim ljubičicama bijelim se svašta priča. Ah, što će te, takvo je Sarajevo. Udarilo je, eto dokle to ide, na privatni život prvog (među jednakim) esdepeovcima. Navodno je, kaže ta legenda, majka sadašnje gospođe Lagumdžija, naše, dakle, gospođe ministarke Amine, kada je čula da joj je kčerka svoju sreću našla, kazala: Ma, mogla se ona i bolje udati! Komšiluk je, jasno, bio zgrožen. Dobro, nije onda Profesor bio (i) ministar. Ali, zna li ona tko je Lagumdžija, govorili su joj iza – a kako će! - leđa?!

Portali, voćka čudnovata

Ali, kao što i sami znate, vrijeme je najbolji sudac. Pa je tako i gospođa, sad već, ministrova punica došla na svoje. Ovu priču znate, pa ću je samo ukratko prepričati: Išao je, kao što mu i jest u opisu posla, naš Zlatko u daleki, ali zato prijateljski Kuvajt. To je, ako ne znate, a vidim da neki zbilja ne znaju, ta ekonomska diplomacija. I za dva dana, osigurao je tamo daleko toliko poslova, da ćemo, ako ne ove, onda sigurno iduće godine jesti zlatnim kašikama. Kako čovjeku, uostalom, i priliči!
Nije to, međutim, pojedincima ništa! Osobito onim portalima. Kažu poveo je (još!) i ženu. Što nije istina. Nije gospođa Lagumdžija išla u Kuvajt u kapacitetu drugarice druga Zlatka, nego u svojstvu osobnog pratitelja. Što je, opet, u opisu njezinih bračnih zaduženja. Ali, portali su voćka čudnovata, pa tvrde kako je ministrova firma, tj. Ministarstvo inozemnih poslova platilo avionsku kartu, srećom povratnu, gospođi osobnoj pratiteljici.

Istina je, naravnom, sasvim drugačija. Stanovita agencija je, nikad se ne zna kad ministar može ruke dati, htjela častiti spornu kartu. Ali, neće ni da čuje prelijepa Amina, već ona žurno vadi novčanik i broji 3 hiljade maraka. Svojih, zamislite, para! Samo da je uz svoga muža! Uz svoga druga, umalo ne rekoh! Dakako, mogao bih ja ovdje pisati o čudu ženine privrženosti u Bošnjaka, no, umjesto toga, vraćam se – punici. Zlatkovoj! Nemojte, nakon ove drame u jednoj našoj putničkoj agenciji, kazati da nije bila u pravu. Stvarno se mogla bolje udati prelijepa Amina, pa onda ne bi sama plaćala avion.

Ni to, avaj!, nije sve. Gospođa je ministarka još i nezaposlena. Ne znam, ali da sam ja, ne daj Bože, na Lagumdžijinom mjestu, izbjegavao bi punicu. Makar to i ne bilo diplomatski. Mada, da mi znamo propagirati našu zemlju, trebalo bi afirmirati ovaj znakoviti slučaj.. To čudo bosanske (kućne) ekonomije. To - što kriti – da u nas gotovo svaka nezaposlena žena u svakom trenutku u novčaniku ima barem 3 tisuće maraka. Za ne daj Bože! Ili, za Kuvajt, svejedno.

Ali, pustimo puste pare. Nije sve u parama. Treba gledati šire. Treba, ako ne sad, onda kad, voditi računa o širim, takoreći državnim interesima. Vidjeli ste, svi vi što zavirujete po novčanicima nezaposlenih, napaćenih žena, na slučaju Šaćirbegović kakve sve opasnosti vrebaju, ma ne samo iza svakog ćoška, nego iz svakog kreveta na naše ministre u bijelom svijetu. I šta biste htjeli?! Zar hoćete, nakon što se  Muhamed raspametio čim mu je Mabel pokazala kako to rade princeze, da i Zlatko naleti na kakvu Mata Hari?!

Noć je opasna!

Zbog one Mabel I. Šaćirbej je – preko noći, takoreći -  pristao da se BiH podijeli na dva dijela. Hoćete li da nekakva Mabel II. saleti našega Lagumdžiju?! Pa da on, gluho bilo, preko noći pristane da se BiH podijeli na tri dijela! Dobro, ne morate me upozoravati, nije Zlatko od tog posla. Ali, princeze su, ipak, princeze.

 I dobro, šta ja, pitate se, zapravo hoću. Hoću samo jedno, da je gospođa ministarka uvijek uz našega ministra. I da se više nikada, ali stvarno nikada ne dogodi da sama kupuje karte. Za Kuvajt. I šire. 

| Oslobođenje | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi