RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Zašto se Dodik rado sjeća našega Rame

Napisano 15.01.2012. 10:41

Kozerije kad im vrijeme nije

Zašto se Dodik rado sjeća našega Rame

Dok su sprovodili Ramu, drugar Mića je dobacio kako se takav skandal nikada ne bi mogao dogoditi u slobodarskoj Banjoj Luci. I bio je u pravu. Sve do Svetog Stefana

BOLE, DIJAMANTE!
Da ga ne uhitiše, mogao je Stanišljević postati prvi poslijeratni zlatni ljiljan. Ma, što zlatni, dijamantni! Pa bi onaj sportski komentator, starog srpskog imena Marijan koji je, inače, munjevitom brzinom naučio srpski tek onda mogao vikati: „Bole, dijamantu“! No, propade sječa knezova!

Piše: Josip Vrličko, Oslobođenje

Istraga još traje, ali već sad je jasno kako je stari udbaš Božidar Stanišljević, kojeg su, i prije negoli će naprasno uzeti bolovanje, zvali Bole, namjeravao krsnu slavu Sveti Stefan proslaviti radno. Da ga nisu uhvatili! Bole se, inače, uvijek družio sa finim ljudima, pa mu je na slavi bio i esdebeovac Ljuban Ećim, također jedan fini gospodin. Jer, da nije fin, ne bi ga Arkan uzeo za kuma. Mada, u vezi s Arkanovim Ljubanom ima i jedna nejasnoća; '97. ga je s mjesta zamjenika šefa SDB-a Banje Luke smijenila Biljana Plavšić. Našlo se u Ećima nešto malo više cigareta, nekoliko šlepera i čelična lady, koja je s pušenjem raskrstila još u mladosti, to nije mogla otrpjeti. I udarila na kuma Cecinog muža.

KUMA BILJA NIJE POPUŠILA

Što je iznenadilo čak i tu - sad već - nesretnu udovicu. A o kumu Ljubanu da i ne govorimo. Sjeća se on, baš kao i mi koji nismo kumovi tim uglednicima, kako je gospođa predsednica nježno cjelivala kuma Željka u Bijeljini. Zbog toga je, uostalom, kuma Svetlana jedno vrijeme pjevala samo tužne pjesme.
No, pustimo prošlost, prebolio je to Ećim, što će, život ide dalje. I, dakako, čim ga je Bole pozvao na slavu, nije mogao odbiti. Bilo je tu i još nekih dobrih ljudi, pravih domaćina; npr. Dragan Kijac, kojeg nema potrebe posebno hvaliti. Dovoljno je kazati kako je bio ratni ministar policije RS-a. Što će reći šef i Boletu i Ljubanu i brojnim drugim junacima. A i Arkanu kad bi ono gostovao po slobodarskom RS-u.
I kao što rekoh, istraga traje, ali sve indicije upućuju na zaključak kako su slaveći slavu, visoki gosti u kući Stanišljevića slavili i još ponešto. Što bi kazao onaj njihov kolega iz bratskog KOS-a Miroslav Lazanski, u Boriku je sve podsjećalo na kosovsku večeru kod cara Lazara. Dramatično, dakle. Mada Politikin Laza kaže kako nije važno tko je u Banjoj Luci (bio) car Lazar - Boris Tadić ili njegov domaćin. Laza(nski), međutim, zna da su na ovovremene lazare udarili ili Al-Qaida ili OVK. Nema trećeg!
I prevari se Lazanski Miroslave! Baš kao ono nekad nešto malo cigara prijatelj Ljuban, Bole je u Boriku zaboravio nešto malo oružja. Za osobnu uporabu. Da ga ne uhitiše, mogao je postati prvi poslijeratni zlatni ljiljan. Ma, što zlatni, dijamantni! Pa bi onaj sportski komentator, starog srpskog imena Marijan koji je, inače, munjevitom brzinom naučio srpski, tek onda mogao vikati: „Bole, dijamantu“! No, propade sječa knezova!
Nije, međutim, Bole prvi koji je, eto, propustio prigodu da u Sarajevu dobije ulicu. Prije njega, prošle godine, neustrašivi je eresovski vožd došao u glavni grad prijateljske Bosne i Hercegovine. Uz razne znamenitosti koje je tom prigodom uspio posjetiti, Dodik je obišao - a povijest će pokazati da bi mu bolje bilo da je zaobišao - i federalnu Vladu. Računao je kako je ta Vlada pod kirijom kod njegova staroga drugara Zlatka, te je - logično! - tu siguran.
Ali, ne lezi vraže! Danas je sigurno samo da ništa nije sigurno. Vrebao je tamo Ramo Mehmedović. Baš kad je drugar drugara Zlatka, dakle drugar Mića objašnjavao novinarima kako mu je u Teheranu ljepše negoli je očekivao, Ramo je priletio s leda i udario. Ne, istina, visokoga nam gosta, nego Republiku Srpsku. Jasno, taj je pretplatnik Federalne televizije tečno izrecitirao sve što je naučio na televiziji na kojoj Roditeljska pažnja traje 24 sata.

PREKO NEKE STVARI

Nije, međutim, impresionirao Dodika, kojemu se učinilo kako gleda reprizni program FTV-a, pa je više zbog dosade, nego straha kazao Rami da ga nosi dobrina. Nije Ramo odmah poslušao, pa su mu malo pomogli oni iz tzv. osiguranja. Ali, više onako preko neke stvari - i to tek kad su vidjeli da Ramo samo kani citirati onog Bakira kojeg čuva policija.
Usput, još je Dodik, dok su sprovodili Ramu, dobacio kako se takav skandal nikada ne bi mogao dogoditi u slobodarskoj Banjoj Luci. I bio je u pravu. Sve do Svetog Stefana.

| Oslobođenje | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi