RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Buljukbaša Banac i akindžija Čičak

Napisano 01.02.2011. 14:46
Čičak i Banac

Piše: Delminium Vulgaris

Ima neki vakat, a u ovaj zli zeman, zeman kad su se kabadahije osilile više nego ikad, kad je njihov zulum prešao sve podnošljive granice, pojaviše se dva tipa, dva osiona momka koja nadmeno i stameno sole pamet Hrvatima u zemlji koja se naziva Bosna i Hercegovina. Mislite da su ih Hrvati tražili da im pokažu put, da su ih pitali za mišljenje. Jok. Ni slučajno. Pa tko ih onda zove, za čiji račun se ne skidaju s naslovnica i ekrana. Pa za muslimanski interes naravno. A zašto? Koji bi bio interes da dva tolikačka intelektualca brane muslimanske interese a Hrvati su. Pa onaj tko ih dobro poznaje, zna za motive a onaj tko ih ne poznaje, taj ima sreće, ništa nije propustio.

Ivo Banac i Ivan Zvonimir Čičak. Dvije tašte persone. Jedan profesor na američkom sveučilištu, propali političar, borac za neljudska prava i neljudske moralne norme. Drugi, ex proljećar, propali političar, samoproglašeni humanist i borac za neljudska prava i neljudske moralne norme.

Zapanjujuća je njihova neupućenost u političke i svake druge prilike u međunarodnom protektoratu kolokvijalno nazvanom Bosna i Hercegovina. Zapanjujuća je njihova drskost kojima određuju šta je za Hrvate u BiH dobro a šta loše. Zapanjujuć je njihov bezobrazluk da izvrću i izokreću činjenice. Zapanjujuć je njihov posvemašnji idotluk, nadmenosti i taština kojom žele svakom loncu biti poklopac.

Ivan Zvonimir Čičak. Proljećar. Uznik. Teška narav. Tašt. Uvredljiv. Samodopadan. Ivan Zvonimir Čičak je hodajući spomenik ljudskom egu. Da bi njega zadovoljio i nahranio taj nema ograničenja. Nema skrupula. Tuđmanu nikad nije oprostio što je narod krenuo za njim a ne za živim spomenikom Čičkom. Čičak ne prašta nikome tko ne vidi njegovu veličinu, a najmanje narodu. Taj samoproglašeni borac za ljudska prava, borba koja mu služe samo da nahrani svoju taštinu biva često pozivan jal' od srpskih jal' od muslimanskih medija. On ne odbija švedski stol koji mu se nudi. Da nahrani taštinu i da se osveti. narodu, državi, pojedincu, bilo kome. Ode u Banjaluku, Beograd, svejedno i tamo priča o hrvatskoj zločinačkoj vlasti, zločinačkoj Oluji, a onda dođe u Sarajevo i o istoj toj Banjaluci i cijeloj RS, gdje se uvlačio četnicima, (preko do ludila predimenzionarinih hrvatskih zločina) - govori kao o zločinačkoj tvorevini nastaloj na genocidu. To kod Čička nije nikakav problem. On za svaku sredinu ima po jednu priču. Fascinira svojom teatralnošću, površnoću i jeftinoćom argumenata.

Čičak ustvari lupeta gluposti koje čak graniče za razumom. Na opasku sugovornika da je HDZ dobio mandat da predstavlja Hrvate u BiH Čičak upada sa onom univerzalnom podvalom.." u Hercegovini"? Svaki iole upućeniji politički analitičar koji želi znati stanje na terenu zna da je HDZ pogotovo ak se tome pribroje glasovi drugog HDZ-ea premoćno pobijedio u svim županijama s hrvatskom većinom. U Bosni, u Hercegovini, svuda. Ako to Čičak ne zna onda šta radi u emisijama o Bosni a ako zna ali podmeće onda je pokvarenjak. Svakako je nekompetentan. On se poziva na Lagumdžije i njegove procjene? Samo bi se potpuni idiot pozivao na nekoga kome ne odgovara da se zna istina o tome kome su Hrvati dali svoje povjerenje. Samo potpuni idiot. Ili potpuni pokvarenjak. Tom kretenskom upadicom o "samo Hercegovini", univerzalnom objedom još od vremena Mesićizma želi hrvatsku želju za ravnopravnošću svesti na ekstremizam i separatizam hercegovaca. Čičak nije glup da ne bi znao da to nije istina, Čičak je samo pokvaren i želi iskrivljavati činjenice. Taj dramaturški lik želi ostaviti dojam da je on iznad, da pliva protiv struje, on je pobjegao od gradske vreve u zagorske brege i to svakome napominje kao da to nekoga briga i ne bi se on uopće mješao u ovaj svijet da taj svijet ne vapi..Čičak pomozi. Ljudska prava padaju u nesvijest ako nije Čičak u blizini.

U jednoj tv emisiji usred kalifata Čičak izražava bojazan da bi nemiri u sjevernoj Africi mogli biti ojačani islamskim ekstremizmom ako BH muslimani budu oštećeni. Da bi mogli nastradati kršćani u tim zemljama ako npr Hrvati dobiju treći entitet ili izbore ravnopravnost. Taj Čičak bi trebao znati da su u vrijeme najgoreg genocida nad bosanskim muslimanima koje su provodili Srbi, islamske zemlje spavale dubokim snom. S izuzetkom Irana sve te zemlje su održavali prisne odnose, s kim?. Pa s onim tko je provodio genocid nad muslimanima BiH. Slobodanom Miloševićem i Srbijom. I ona bosanska mati-Turska nije baš mrdala guzom. Prepustila je stvari Hrvatskoj, jer je znala tko jedini i u tom trenutku tim nesretnim muslimanima može pomoći. U sve stvari neupućeni Čičak dalje tvrdi.." mora se imati na umu frustracija mladih muslimana koji slušaju priče o mrtvom dedi, mrtvom babi..a poznato je da mladi ljudi žude za revanšom, za osvetom". Ta njegova priča slična je onoj srpskoj pripovjetci kojom su davili sve okolo.." Srbin obično ne pamti oca a njegov otac, kojeg mladi Srbin ne pamti, opet ne pamti svog oca, djed ne pamti pradjeda i tako sve do Adamovog vakta". Ko biva Srbi ginu u tim vječnim ratovima. A onda se svako malo pojavi neki film, srpski film gdje se upriliči deka u šajkači, pogrbljen od silnih odlikovanja. Deda koji je davno poginuo. Takva je i Čičkova priča. Na ovim podnebljima svi su ginuli i svi pamte. Čičak kao jeftini folirant nastavlja sa uvlačenjem domaćinu pa navodi kako kupuje ibrik, svodeći povijest jednog naroda i turski zulum na iđenja po vodu. Njegova sentimentalnost prema zavičaju skoro pa nalikuje na žal za osmanlijama. Naravno da to nije istina, Čičak se samo ušupkava domaćinu. Otužna pojava. taj nekadašnji borac za hrvatska prava u Jugoslaviji danas na najbezobrazniji način ne priznaje prava Hrvatima u BiH. Ima li većeg apsurda. Za čiji račun? Čaršijski? Egoistični.? Tašti?

Čičak samo želi biti u centru pažnje, Čičak je zbog toga u HHO, Čičak se zbog toga odaziva u sve emisije, Čičak je zato bio glasnogovornik haškog suda. Čičkov ego je nekad pretrpio jak udarac i sad se sveti narodu. Veli da u tom njegovom opskurnom mrijestilištu pogrešno tituliranim odborom za ljudska prava ne može biti nitko tko ne smatra da je HV bio u Bosni. Koji HV, onaj koji je sa desetinama brigada napadao na G. Vakuf (šala) ili onaj kojeg je Alija molio da dođe i spasi ga kraha i katastrofe. Na koji HV mislite negospodine Čičak? Još kaže da u među tom opskurnom nakupinom nečega ne može bit onaj koji ne smatra da se nakon Oluje nisu dogodili zločini. Rat je sam po sebi zločin a nema čistije provedene akcije u povijesti ratovanja. To zna i tašti i egotistični Čičak ali kako bi on hranio svoj bolesni ego kad ne bi imputirao i falsificirao. Čičak ima priču za svaku sredinu. Osim za hrvatsku.Valjda je i izmislio ta dva uvjeta. Jednim da se svidi beogradskoj čaršiji a drugom Sarajevu i njegovoj čaršiji. Čičak želi aplauze pa ako ih neće dobiti u Zagrebu, široka su žitna polje Jugoslavije, ima gdje hoće. Čičak sa indignacijom ( karikaturalno jeftino glumljenom) odbija ponudu da se izjasni, tko bi trebao formirati vlast u BiH a sve što priča i govori je mješanje i dociranje. Što je to nego karikatura. Izobličena slika ljudske svijesti.

Drugi iz tog prevarantskog dvojca. Ivo Banac. Liferant američkih interesa na Balkanu. Institucionaliziran ili entuzijuast. Za pare ili džabe. Svejedno. Blefer. Sitna duša. Glumator. Čovjek koji veli da se ne može točno utvrditi tko ima legitimitet među Hrvatima. Može, može gosn Banac vrlo jednostavno, dovoljno je zato imati malo mozga, malo poštenja i malo objektivnosti. Kao što je i Čičak spomenik sam sebi tako je i Banac okamenjen u svojoj bizarnosti. Njegovi motivi koji ga tjeraju da se prenemaže i laže na dalekovidnicama kalifata kontradiktorni su. On se plaši Srba i Srbije, prezire ustaše, ne podnosi nacionalizam ali želi hrvatsko-muslimanski savez protiv Srba. Ne voli Tuđmana jer se mješao u Bosnu ali želi da se Hrvatska mješa u Bosnu. On ne zna tko bi trebao formirati vlast u BiH ali odlično bi bilo kad to ne bi bila HDZ-a obadva. On ne želi o tome govoriti ali svakom rečenicom o tome govori. On ne bi određivao jer nije pozvan i Hrvatska se ne bi smjela mješati u određivanje vlasti u Bih ali on samo o tome priča.

Njemu smeta kao i Čičku što se zbližavaju Hrvati i Srbi u BiH. Okej. Ali isti ti "srbofobi" se u Hrvatskoj pretvaraju u najžešće srbofile koji kukaju na zlosretnom sudbinom koju je Tuđman anihilirao. Začas. Transformacija je u sekundi. Kao i njihov mentalni i moralni vođa Stjepan Mesić koji isto ne podnosi Srbe u BiH ali Srbe u Hrvatskoj obožava. Razlog zbog kojeg ta škvadra "ne podnosi" bosanske Srbe je jednostavan. Oni su u komplotu sa zlim "Hercegovcima". Bili i ostali. Po njima. Naravno da je to idiotizam koji se sruši sa dva tri neoboriva argumenta ali kao da je njih briga za činjenice. Oni imaju fikciju i to je jedino važno. Njima borcima protiv tuđmanizma još iz ratnih vremena na šta ih podjećaju razni Senadi i Bakiri kad osjete disonantne tonove, e da bi se ujedinili, kao da je borba protiv tuđmanizma nešto humano, pozitivno, ljudsko a ne najgora himba satkana na goloj laži i bolesnoj taštini. A zašto vole Srbe iz Hrvatske? E njima su "Hercegovci"nanijeli zlo. Pojam Hercegovci se može promijeniti i u "ustaše" "desničari" "ekstremisti, svejedno, to je ta priča.

Nisu ova dva karikaturalna lika toliko bitna. Na nas su udarali i jače baje. I silniji i pametniji. I lomili zube i kršili naše. Nije u tome stvar. Pregrmit ćemo ih preko glave a da se ne počešemo. Čovjeka samo zanima, odkud im poriv i želja da laganjima, falsifikatima, bezobraznim podvalama opstruiraju borbu jednog naroda (i to svog) za nečim što odavno imaju skoro svi narodi svijeta..pravo da budu slobodni da sebi biraju sudbinu.

Odakle tom otužnom duetu i pomisao za ovu nečasnu rabotu koju čine?

HRHB


Nema komentara

Anketa

Ustavi