RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Federalna Internacionala

Napisano 07.04.2010. 11:04
FTV

Prema kriterijima FTV-a više vrijedi desetak pubertetlija iz udruge „Dosta“, sa kojekakvim SDP plakatima na sarajevskim ulicama, od nekoliko tisuća posjetitelja Sajma informacijskih tehnologija u Širokom Brijegu.

Maske su pale! Sve donedavno, „građanska, javna, civilizirana, naša" FTV je iz prikrajka favorizirala SDP, no zadnjih dana je postalo nesnošljivo koliko i kako ovaj medij propagira jednoumlje i jednu političku opciju. Ne može proći niti jedna informativna emisija, osobito ona glavna Dnevnik u 19.30 da se ne pusti neka pozitivna objava vezana za ovu stranku. Do sada se makar hinila „građanska" orijentacija ovog medija. Na primjer, pusti se 5-6 minute neke objave vezane za SDP, pa se onda pusti 30-ak sekundi neke objave pro bilo koje druge stranke. Sada ne samo da nema više tih kompenzacijskih priloga, nego se uz ove pro SDP rade huškački prilozi protiv neistomišljenika. Krenimo redom.

Nedavno glavna vijest bijaše kako je netko provalio u prostorije mostarskih skakača, o čemu smo već pisali.  Netko provalio i napisao na zidu „UM" i ustaški znak. To je bilo dovoljno da se stigmatizira Ultrase da su oni to uradili, opetovano potvrdivši kako su oni u biti pro fašistički ustašoidno orijentirana subkulturalna grupacija. Nakon toga muk! Niti je FTV upratila tko su počinitelji, niti se, javno zna tko su. Po tko zna koji pu FTV donijela sud prije suda. Ne sjećamo se da se itko ispričao navijačima Zrinjskoga.

Averzija prema Hrvatima Mostara je ništa, koliku averziju ovaj medij ima prema Zapadnoj Hercegovini, osobito Širokom Brijegu. Treba li se prisjećati kako je FTV prenosila i kakve sudove donosila vezano za nerede na utakmici Široki - Sarajevo?

Nedavno se u Širokom Brijegu održao prvi Sajam informacijskih tehnologija. Skoro sve renomirane informatičke i telekomunikacijske tvrtke koje posluju u BiH (IBM, Cisco, Microsoft, HT Mostar...) su bile prisutne sa svojim prezentacijama, koje je vidjelo nekoliko tisuća posjetitelja. Žiteljima Širokog Brijega omogućeno je mjesec dana besplatnog Wi Fi interneta tim povodom. Unatoč tome što su organizatori kontaktirali Jukića, Kukića i sve druge moguće -ukiće sa FTV-a, od njih se nitko nije pojavio niti prenio vijest o održavanju istog.

Za to vrijeme u središnjim informativnim emisijama svoje mjesto pod FTV suncem je našla skupina pubertetlija iz one SDP-ove udruge „Dosta" koji su mahali kojekakvim plakatima i izjavili kako se čude što tu njihovu nekakvu akciju nije podržalo više ljudi. Svoje mjesto pod FTV suncem, u isto vrijeme, su našli nekakvi srednjoškolci koji su prosvjedovali protiv nastave subotom, kao i mladi SDP-a koji su negdje imali nekakav sastanak na neku temu.
Na upit kojeg su organizatori uputili FTV-u zašto nisu prenijeli vijest o Sajmu, prvo im je rečeno kako je to stvar urednika koji je, vjerojatno, mislio da ima zanimljivijih vijesti. Na repliciranje kako je hrvatski HRT u svojim informativnim emisijama prenio vijest i snimio prilog o Sajmu, odgovoreno je da se vjerojatno radilo o tehničkom problemu.

Međutim, vrhunac licemjernosti ove tv kuće dogodio se ovih dana kada se u Sarajevu održala konferencija postkomunista bivše Jugoslavije i nekakva nagrada koju je FTV dobila za propagiranje druga Tita. Prva vijest je prenešena kao da su se u Sarajevu okupili lideri G8. Ushićenje, neskriveni entuzijazam novinarki koje su radile prilog bio je toliko visok da smo svakog trena očekivali da će skočiti, staviti maslinasto sivu kapu sa crvenom petokrakom na čelu i zapjevati „Ustajte vi bosansko roblje, i svi oni koje mori glad". Dan nakon toga, glavna vijest u Dnevniku kako je FTV dobila nekakvu nagradu za narodno oslobodilačku borbu, prenesena kao da su Jukić i ostali -ukići dobili Oscara.

Ne vidim razloga zašto se FTV ne bi preimenovala u SDP TV. Ako ništa drugo, iskrenije bi bilo. Uz to, neka javno objave tko i na koji način je podoban, a tko poguban da dobije medijski prostor kod njih. Eto, slijedeći put kad na Širokom ili bilo gdje u Hercegovini se bude nešto organiziralo, inzistirati ćemo da se pozove don Franjo Topić da to blagoslovi i da kaže kako je to primjer da Hrvati mogu ne samo u Austriji i Švicarskoj nešto napraviti, nego i u priglupoj pipizdini zvanoj Hercegovina. Sigurno će Jukić, Kukić i ostali -ukići amenovati da to poprate kamere FTV-a.

SR/supersajt.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi