RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Hrvatska „elita“ treba duhovnu obnovu

Napisano 06.05.2010. 15:01
Hrvatski političari

Promatrajući političare i ostale javne djelatnike iz reda hrvatskog naroda u BiH običan puk izgubi i ono malo nade u bolje sutra.  Nevjerovatna je snaga tih čimbenika u opstrukciji općih hrvatskih interesa.  Umjesto napretka, godine nakon Daytona su iskorištene za vlastiti probitak političara i gospodarstvenika, a sve preko leđa hrvatskog naroda.

Prvi su zahvaljujući predizbornim lažima i postizbornim prevarama na tanak led navukli svoje birače, a kada su pojedinci osjetili pad popularnosti, počeli su mijenjati političke stranke i promišljanje na dnevnoj razini.

Drugi su zahvaljujući sprezi sa političarima olako dolazili do kapitala, a svoje uposlenike lišili mirovina, zdravstvenog i socijalnog osiguranja, slobodnih dana, osmosatnog radnog vremena, nadoknade za topli obrok i prijevoz.

I jedni i drugi se u predizborna vremena udaraju u 'junačka hrvatska' prsa, puna su ima usta svega onoga što neće i ne umiju ispuniti, a redovito svojim postupcima bez imalo srama gaze po palim bojovnicima i civilima širom BiH.

Vole se nedjeljom pokazati na misi u prvim redovima, utegnuti i mirisni.  Vole oni potegnuti u lisnicu i položiti za svetu misu, mrtve i tko zna što još, ali to ne daju od srca i usta kao ona starica iz zadnje crkvene klupe, već to oni daju od onog otetog i ukradenog viška koji je opet dobro odmjeran prije odlaska u crkvu.

Tijekom ispovjedi oni lažu sebi, svećeniku i Bogu, skrivajući sve što bi moglo ugroziti njihovu umišljenu društvenu reputaciju. Iz crkve odlaze sa smjieškom Lucifera, istog onog koji im daje nevjerovatnu snagu u gaženju bogobojažljivih Hrvata.

Dakle, tu smo korak do spoznaje, tko je ta hrvatska elita zastakljenog pogleda i kiselog osmijeha, tko njima upravlja i kome su dušu svoju predali. Njima treba dodati jedan dio daidža iz katoličke crkve, koji svoje prljave rabote, ljubavnice i skupe automobile skrivaju kroz političko i društveno djelovanje u ničije ime.

Za sve njih potrebno je organizirati redovite duhovne ili karizmatske obnove s obredom istjerivanja nečastivog, nakon kojih će sigurno usuglasiti svoje stavove sa željom hrvatskog naroda u BiH.

Crkva u Hrvata ima par odličnih karizmatika koji će sigurno odraditi ovaj posao s oduševljenjam i radošću.

Fra Ivo, čitaš li?

N.P.


Bravo N.P.!
Vrlo dobro oslikano!

Autor: MIR | Napisano 06.05.2010. | (38) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(26)

Ako ovo neko cita, ovaj tekst moze posluziti kao naputak ili prirucnik Hrvatima za slijedece izbore ...Sjajan tekst, samo sto bih dodao da potrebu za vlastitiom duhovnom obnovom prvo treba prepoznati puk. Kad se to desi, puk ce moci prepoznati svoju stvarnu elitu. Vratimo nase nevine iz Haga, budimo iskreniji i pametniji, i vraticemo dostojanstvo i slobodu ljudi, pa tako i izgubljenu konstituitivnost Hrvata u BiH.

Autor: franjes | Napisano 06.05.2010. | (43) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(29)

Anketa

Ustavi