RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Imamo jaku državu, ne daj Bože da te stigne njezina pravica!

Napisano 18.06.2016. 08:30

Nemoćno stišćući ručnu torbu prebačenu preko ramena Kata Šarić je jučer napustila svoj stan u Vukovarskoj ulici. Za njom su izišli i njezina djeca Stana i Ante. Stan je uredno zaključala Vesna Milas koja od jučer jedina ima ključeve nove brave. Iako se na papirima već mjesecima vodi kao nova vlasnica tek je jučer i formalno gazda svoje kuće.

U normalnim okolnostima, primopredaja ključeva novog stana je svečani čin. Obično se stanarsko pravo proslavi kavom, zdravicom, kolačima…Vrijedilo bi znati je li itko živ Milasovoj jučer čestitao…

Dug sudskog spora od 4,5 tisuća maraka kojega je vodio pokojni Bariša Šarić dobio je svoj epilog na ulici gdje je jučer završila njegova obitelj. Svaka čast pravnoj državi jer je pokazala da postoji.

Naš pravni poredak je jučer dokazao da nisu u pravu oni koji govore da kod nas ništa ne funkcionira! Funkcionira i te kako! Siromašni, obespravljeni mogu računati na to da je Zakon na djelu.

Zakon u kojemu se nemoralnim sudskim odlukama provodi pravo i pravica nad onima koji nisu dovoljno pronicljivi, mudri i obrazovani da bi se znali čuvati od „vukova sa sudačkim kapama“.

Zakon u kojemu se neukim ljudima u starosti uzima jedino što su kroz život mukotrpnim radom stekli.

Zakon koji dozvoljava mnogima koji su pronevjerili milijune da neometano stječu nove. Zakon koji onima koji jedva imaju za hranu oduzima i krov nad glavom!

Čestitam Bosno i Hercegovino! Živio mostarski Općinski sud! Imamo jaku državu, samo ne daj Bože da te stigne njezina pravica!

Valerija Ćorić/Dnevni list


Nema komentara

Anketa

Ustavi