RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Istraga - 15 godina šuti se o ubojstvu generala Šantića

Napisano 05.08.2010. 21:58

Uz Dudakovića, na mostu je trebao biti i Vlado Šantić

Da, pod još nerazjašnjenim okolnostima, nije brutalno likvidiran, general Vlado Šantić, tadašnji zapovjednik bihaćkog HVO-a, sigurno bi se tog 5. kolovoza 1995. pojavio u društvu zapovjednika Petog korpusa Armije BiH generala Atifa Dudakovića, koji je na Koranskom mostu s već legendarnom rečenicom "Dugo smo vas čekali" srdačno dočekao zapovjednika 1. brigade HV-a general-pukovnika Marijana Marekovića. Bihaćki "bog rata" general Atif Dudaković i danas će prigodno, 15. put, bh. medijima pričati o povijesnom značaju akcije Oluja, glorificirajući pri tome doprinos Armije BiH. Na drugoj strani, obitelj ubijenog generala Vlade Šantića žalit će što njihov suprug i otac danas ne priča o ratnim putešestvijama u okruženom Bihaću. Unatoč obećanjima bivših i sadašnjih vlasti u Zagrebu, Mostaru, Sarajevu..., odgovore na pitanja tko je, zbog kojih razloga i gdje ubio zapovjednika bihaćkoga HVO-a, još uvijek nema. Tračak nade da će se s ovog misterioznog slučaja početi skidati debeli sloj prašine, unijela je nedavna izjava glavnog tužitelja BiH Milorada Barašina. "To je predmet" kazao je tužitelj Barašin, "na kojem dobrim dijelom radim ja osobno."

Barasin

On je, naime, u razgovoru za Večernjak, kazao daje ovaj predmet imao u svojim rukama. "Sada na njemu", istaknuo je Barašin, "radim zajedno s drugim tužiteljem." Suradnju u slučaju "Šantić", tvrdi Barašin, zatražio je i od međunarodne pravne pomoći, kao i pojedinih institucija, ali i od Ministarstva obrane Hrvatske, koje bi im, kako je rekao, moglo dati ono što traže. "Hoće li nam dati ili ne, to sada ne mogu reći. Znam samo da su osobe koje rade na ovom predmetu već stupile u kontakt. Ovaj slučaj nije zaboravljen", zaključio je glavni tužitelj BiH Milorad Barašin.

I član Predsjedništva BiH Željko Komšić zahtijeva ozbiljnu istragu o ubojstvu generala Šantića, naglašavajući da ima saznanja kako postoje "ozbiljni propusti" u dosadašnjoj istrazi koja nije dala rezultate u otkrivanju istine o najzagonetnijem ubojstvu iz vremena rata u BiH. (VL)


Jasno je da je UBISTVO Šantića odobrilo vodstvo HR HB za JUDINE škude tj za alijine DOLARE koje je dao da se stvar odradi i zataška , a velike NOVCE primili si pojedinci i iz RH

Svatko tko to ne vidi ili je GLUP ili je PLAĆEN da ne vidi.

Autor: sred.bosna | Napisano 05.08.2010. | (110) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(25)

Ubistvo je naredio ratni ZLOČINAC dudaković, zna se i pod kojom je stijenom u rijeci Uni tijelo Šantića.

Autor: sred.bosna | Napisano 05.08.2010. | (204) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(22)

Anketa

Ustavi