RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Muslimanski plan čišćenja BiH od Hrvata amenuju izdajnici

Napisano 30.09.2011. 11:11

Muslimanski plan čišćenja BiH od Hrvata amenuju izdajnici

Udar na branitelje

Isisati novac, potpuno razvlastiti hrvatska područja i učiniti da Hrvati nakon toga jednostavno nestanu dio je strategije koja se nakon krvavoga rata mirnim putem nastavlja drugim sredstvima i ima obilježja smišljenog etničkog čišćenja. Udara se po braniteljima, oduzima im se status, a u planu je i preusmjeravanje autoceste
 
Piše: Domagoj Tolić, Hrvatski list

Već na samome početku realizacije projekta velikomuslimanska koalicija SDP-a i Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini, koja je sastavni dio Ankarina plana o rađanju Otomanskog Balkana, pokazala je što im je stvarni cilj. Isisati novac, potpuno razvlastiti hrvatska područja i učiniti jednostavno da Hrvati nakon toga nestanu što je dio strategije koja se nakon krvavoga rata mirnim putem nastavlja drugim sredstvima i ima obilježja smišljenog etničkog čišćenja. Po matrici Beograda i Miloševićeva plana, za svoje partnere umjesto dva HDZ-a koji su osvojili 90 posto glasova naroda, muslimanske su stranke uzele hrvatske marginalce iz HSP-a (većina s obiteljskim zaleđem udbaša) i braću Lijanović.

35 MILIJUNA MARAKA

Najznačajniji je dio velikomuslimanskog projekta sječa hrvatskih branitelja koji dobivaju nemala sredstva iz proračuna Federacije BiH. Procjenjuje se da oko 20.000 tisuća hrvatskih branitelja, koji dobivaju novac iz proračuna Federacije BiH, godišnje donesu svojim obiteljima, većinskom hrvatskom prostoru, oko 35 milijuna maraka (oko 17 milijuna eura). Učinke kresanja ovih prihoda nije teško pretpostaviti. Zbog ukidanja egzistencije slijedi zasigurno egzodus velikog broja Hrvata iz BiH, posljedično događa se siromašenje toga područja. Ne treba smetnuti s uma niti potpuno sotoniziranje Hrvatskoga vijeća obrane, njegovo prikazivanje u potpuno negativnom svjetlu. A to upravo HSP-ovci i Lijanovićeva stranka niti može niti zna zaustaviti jer služe isključivo kao privjesak muslimanskom projektu. A na čelu ovoga dijela projekta upravo je nelegalni ministar Zukan Helez iz Bugojna koji je u svome ministarstvu za savjetnika imenovao sugrađanina i ratnog mučitelja Besima Hodžića. I dok je Hodžić osobno sudjelovao u ubojstvima, nestanku i mučenju Hrvata, njegov ministar Helez nastavlja ratni cilj mnogo perfidnijim sredstvima iako je kadar SDP-a. Zanimljiv je slučaj upravo u Širokome Brijegu gdje su branitelji drvenom ogradom zakovali ulazna vrata Ureda za branitelje gdje se nalazi podatci o vojnoj evidenciji. Zanimljivo je kako je prvom revizijom branitelja zaključeno da su svi kontrolirani branitelji legalno ostvarili svoja prava što je potvrdio i Tim za koordinaciju revizijskih timova koji je imao ulogu supervizora. No onda je ministar Helez spremio odane muslimanske 'bojovnike' i čak 70 kontroliranih branitelja u Širokom 'otkrio' da je samo jedan branitelj legalno ostvario prava. Time bi se moglo zaključiti da ih je 69 nelegalnih.
U Livnu je od 860 kontroliranih isključeno 158 Hrvata a u Ljubuškom od 36 ukinute su naknade za njih 29. Istodobno, pripadnici braniteljskih udruga najavili su žestok otpor. Branitelji su otvoreno rekli da ne će dopustiti nezakonito djelovanje nego će tražiti i sankcioniranje članova 'specijalnog' ministrovog revizijskog tima, kao i onih koji su im davali naloge za rad. Braniteljska populacija oštro je osudila i izostanak reakcije nelegalnog predsjednika Federacije Živka Budimira (HSP BiH).

MILIJUNSKI PROJEKTI

Zanimljivo je i kako je među izdajnike HSP i Boljitak pozicionirao i jedan od prvih predsjednika HDZ-a BiH Stjepan Kljujić a koji je danas jedan od članova Stranke za BiH Harisa Silajdžića. 'Crveno-zelenoj koaliciji (SDP-SDA) poručujem da je Slobodan Milošević bio jači od Lagumdžije i Tihića zajedno, ali kada je uzeo Rahmana Morinu i Sejdu Bajramovića, sve je izgubio', rekao je Kljujić, uputivši tako i poruku tzv. hrvatskim predstavnicima u nelegalnoj platformaškoj vlasti u kojoj kao 'smokvin list' participiraju HSP i Lijanovići. A da je to tako, potvrđuje i nastavak opstrukcije izgradnje autoceste kroz Hercegovinu, odnosno izvlačenja novca. Nova blokada muslimanske politike u pravcu gradnje autoceste na koridoru Vc kroz Hercegovinu ide sustavnije. Hrvatski platformaši su zbog dobrih odnosa ili nerazumijevanja samo podigli ruke za nacrt prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za FBiH autoceste na koridoru Vc, čime je upućen u parlamentarnu proceduru. Na sjednici na kojoj je utvrđena nova trasa koja bi se potpuno pomicala od dosad utvrđene, što znači zasigurno odgodu početka gradnje koja se može mjeriti godinama, nelegalni hrvatski ministri ponašali su se kao iz jedne anegdote iz Hrvatskog sabora kada se jedan od zastupnika jedini put javio za riječ kazavši: - Molim, zatvorite vrata, ovdje je propuh. Naime, kako drukčije objasniti da su jedinu zamjerku nelegalni hrvatski ministri pronašli u tome da južna spojna točka Mostara bude pomaknuta za nekoliko kilometara. Godine su potrošene pa čak i politička savezništva razvrgnuta radi potpunog ignoriranja Hercegovine koju treba izbrisati iz prometnih zemljovida i novac koji su osigurali Europska banka za obnovu i razvoj te Europska investicijska banka usmjeriti isključivo na područje Bosne. Naime, za iole upućenije u brzinu planiranja, provedbu istraživanja, izradu studija, raspisivanja natječaja, izbora izvođača, nadzora, jasno je da se 'sporne' dionice autoceste zasigurno ne mogu očekivati u mandatnome razdoblju ove vlasti. Budući je autocesta izmaknuta izvan opsega koji pokriva dosadašnja istraživanja, jasno je da će trebati provoditi nova i potrošiti mjeseca i nove milijune. Uz to, i upravo nakon što je nelegalna Vlada usvojila nacrt dokumenta, već je tijekom javne rasprave u Mostaru praktično poručeno kako koridor sada ne će moći proći u njegovu sjevernom dijelu. Očito se radi o koordiniranoj akciji dijela bošnjačke politike koja stalnim opstrukcijama nastoji Hercegovinu prometno izolirati i osiromašiti, a novac EBRD-a i EIB-a gurnuti u Bosnu.

NAROD NE PRAŠTA IZDAJICAMA

Upravo zbog podaničke politike prema Sarajevu, nelegalni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i HSP-ovci našli su se na udaru brojnih Hrvata u Bosni i Hercegovini koji ih od svatova do pogreba ignoriraju ili se čak pokušavaju fizički obračunati. Zbog toga se djelomično događa raskol u HSP-u BiH čiji utjecajni tomislavgradski dio nastoji izaći iz sadašnje vlasti videći da Hrvati gube utakmicu od velikomuslimanske politike. Tako se Budimir našao u dva incidenta. Prvi se dogodio u jednim svatovima kada ga je 'stari svat' zamolio da više ne pleše i ne iritira ostale svatove koji ne podnose HSP-ovce. Po Budimiru pak prigodom izlaska na plesni podij u svatovima u mjestu Kruševu kod Mostara jedna osoba mu je poručila da će ga ubiti ako još jedanput zapleše. Nakon toga je Budimir zatražio od stranačkog kolege Željka Asića, inače stranačkog glavnog tajnika i ujaka mladenke, da posreduje kod mladenaca kako bi prestale prijetnje. Nakon što je to Asić zatražio od mladenaca i rodbine, nepoznata je osoba krenula prema njemu te je započela tučnjava. Nakon toga Asića je udarilo više osoba, među ostalima i mladoženja je tukao 'ujaka'. On je zatražio liječničku pomoć u Mostaru te je zajedno s Budimirom nešto prije 2 sata iza ponoći policiji prijavio incident.
Građanski neposluh Hrvati su prema Budimiru pokazali za vrijeme ceremonije obilježavanja 18. godišnjice masakra nad Hrvatima Grabovice, jednoga najvećih simbola stradanja Hrvata, kada mu je jedan od hrvatskih mještana onemogućio davanje izjave za medije. Prigodom prolaska prema groblju u Grabovici gdje se služila misa za 33 Hrvata koje su likvidirale postrojbe bošnjačke Armije BiH, mještanin ovoga hercegovačkog sela stao je ispred kamera i novinarskih ekipa koji su od Budimira tražili izjavu.
'Nemojte njega, evo vam Karla, zapovjednika u Grabovici. Nemojte to raditi. Gdje je bio Živko?' rekao je mještanin Grabovice kojega su snimile kamere. Predsjednik Budimir nakon kraćeg zadržavanja ipak je prošao ne davši nikakvu izjavu. Doznaje se kako HSP-ovci svakodnevno doživljavaju prijetnje i uvrede u BiH među 'svojim narodom'. Ne postoji bez razloga narodna: 'Tko s đavlom tikve sadi, razbiju mu se od glavu ...'.
No povijest uči i da su Morina i Bajramović najznačajnije pomogli da kosovski Albanci izbore svoju slobodu nasuprot nametnutim slugama, a u slučaju bh Hrvata to su Budimir, Jurišići, Lijanovići.

| Hrvatski list | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi