RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Ne daj se Greta!

Napisano 15.12.2012. 15:34

Napad na predsjednicu Općinskog vijeća šokirao Hrvate Bugojna

Ne daj se Greta!

■ Hrvati u Bugojnu izvrgnuti napadima kao u vrijeme Mlaće
■ Smeta im obilježavanje dana Herceg Bosne, HVO-a i sve hrvatsko
■ Željko Komšić preko savjetnika Mate Zeke dao potporu Listi za Bugojno

Nakon izbora za predsjednicu Općinskog vijeća, Greta Kuna našla se na udaru bošnjačkih političara okupljenih oko „Liste za Bugojno” koji su svojim obraćanjem podsjetili na ratne trube Dževada Mlaće. 


- Stranački se dresovi u Bugojnu mijenjaju, ali netrpeljivost prema Hrvatima ostaje ista, istaknuli su u HDZ-u Bugojna. Predsjednik tzv. „Neovisne liste” Ilhan Bušatlić oštro je osudio istupe i politiku Grete Kune protiveći se uz ostalo sudjelovanju u obilježavanju Dana Herceg Bosne, HVO-a i sve vezano uz spomen hrvatski.
„Politika koju u Bugojnu provode ljudi koji sebe nazivaju predstavnicima svih građana Bugojna, najnoviji je dokaz da u ovome gradu kod dijela bošnjačkih političara još uvijek živi mržnja prema svemu što je hrvatsko, odnosno prema svakome tko se zauzima za prava Hrvata u Bugojnu. Ta se mržnja pomno skriva iza lažne multietničnosti, ali ima trenutaka kada se ona jednostavno sakriti ni potisnuti ne da, naveli su u HDZ-u.

Uz ostale, visoki dužnosnik „Neovisne liste” je i Besim Cetin, zamjenik zapovjednika zloglasnog logora „Stadion“ iz kojeg je likvidirano 20 uglednih Hrvata Bugojna, a 550 je preživjelo torture normalnom ljudskom umu nezamislive, zaključili su predstavnici Tužiteljstva BiH koji su radili na procesuiranju odgovornih za zločine nad hrvatskim zatočenicima logora „Stadion“.

Iz HDZ-a Bugojna su poručili da će Hrvati i dalje obilježavati Herceg Bosnu, HVO i biti ponovno svoji na svome.

MATO ZEKO, SAVJETNIK U KABINETU ŽELJKA KOMŠIĆA, BIO GOST LISTE ZA BUGOJNO

Dana 13.12.2012. je Mato Zeko, savjetnik u kabinetu Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića bio gost Liste za Bugojno te je tom prilikom čestitao na odličnim izbornim rezultatima na lokalnim izborima, dogovorio buduću suradnju ali i dao punu podršku Listi za Bugojno da istraje na legalnoj i na zakonima utemeljenoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Bugojno uz puno uvažavanje izbornih rezultata, Statuta Općine Bugojno kao i Etičkog kodeksa izabranih dužnosnika Općine Bugojno.

Ovo je tekst saopćenja „multietničke„ Liste za Bugojno koja od svog osnivanja ima mentora i u Željku Komšiću. Dobri poznavatelji prilika u Bugojnu tvrde da duboko u pozadini iza Liste za Bugojno stoje Dževad Mlaćo, Salko Selman i dalje prema vrhu bošnjačke politike koja je bojeći gradske trgove Bugojna u zeleno omrzla ovdje i samu SDA. Jedini način da u proteklim lokalnim izborima sačuvaju prevlast bila je Ajkunićeva Lista za Bugojno na kojoj su se našla i imena bugojanskih Hrvata poput Vlatka Glavaša, Viktora Dundovića i nekolicine koji ovu lukavu strategiju ne prepoznaju.
Trebalo je, na bliskom im portalu bug.ba, pročitati opširno saopćenje (kasnije povučeno) nakon konstituirajuće sjednice novog Općinskog vijeća Bugojno iz kojeg je izbijala otvorena mržnja prema svemu što je hrvatsko. Iako je u potpisu Lista za Bugojno iz saopćenja su se jasno prepoznale rečenice iz poznatih ratnih dnevnika koje su dovele do stravičnih likvidacija Hrvata 1993., do progonstva i onemogućavanja povratka. Stranka koja je na prvim višestranačkim izborima pobijedila u Bugojnu danas ima tek dva vijećnika u Općinskom vijeću i ako i dalje ubjedljivo pobjeđuje među bh. Hrvatima. Ovdje je to samo zbog toga jer za nju nema više tko glasovati. Ovo je jedini grad u BiH u kojem nije mogao zaživjeti Katolički školski centar jer su mu uskraćene nužne dozvole koje donose općinske vlasti. Iste one koje sada žele ukinuti „dvije škole pod jednim krovom“ zbog tobožnje segregacije.
Puštanje na slobodu Dautovića i Gasala, vjeruje se, uvod je u njihovo definitivno oslobađanje a time i odustajanje od dokazivanja krivnje Mlaći, Cikotiću i ostalim nalogodavcima i izvršiteljima zločina nad Hrvatima Bugojna. Mnogi vjeruju da je u tom sklopu i izbjegavanje da se za čelnog čovjeka Tužiteljstva BiH imenuje Hrvat, kao što bi bio red.

Mala prepreka u realizaciji svih tih perfidnih planova mogu biti Greta Kuna, Miroslav Zelić i drugi uporni borci na dokazivanju zla koje ne napušta Bugojno i protiv kojih su usmjerene tolike otrovne strelice.

Kakva je u tome uloga Željka Komšića, koji bi po službenoj dužnosti trebao biti na strani Hrvata, ostaje tajna samom činjenicom da mu u tome pomaže kontroverzni obavještajac Mato Zeko.

Ili Komšića samo za to boli kuk!

| VL | HB.org |


Nema komentara

Anketa

Ustavi