RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sedamnaest godina bez legende hrvatske košarke

Napisano 07.06.2010. 12:39
Dražen

Samo dan nakon što je na EP-u u Poljskoj zabio 30 koševa, zauvijek nas je napustio jedan od najvećih hrvatskih, europskih i svjetskih košarkaša Dražen Petrović

Legendarni hrvatski sportaš, njegova djevojka Clara Szalatzy i njezina majka tog su nesretnog dana putovali autocestom na kojoj im se ispriječio kamion, a ingolstadska policija je objavila vijest koja je šokirala svijet – da je Dražen smrtno stradao.

Svoj prerano završen život Dražen Petrović započeo je u Šibeniku 22. listopada 1964. godine, a košarku je zavolio kao dječak. Sa šesnaest godina postao je igrač Šibenke, s nepunih osamnaest nastupio za reprezentaciju tadašnje Jugoslavije. S 20 godina je 1984. prvi put nastupio na Olimpijskim igrama te se okitio prvom od triju olimpijskih medalja. U dresu Cibone je s bratom Aleksandrom harao Europom i nakon toga otišao u Real Madrid, a zatim i u NBA ligu.

Ljubitelji košarke zauvijek će se sjećati trenutka kada su Dražen i njegovi suigrači u hrvatskoj reprezentaciji, prebrodivši velike prepreke, na pobjedničkom postolju OI u Barceloni 1992. primali srebrne medalje nakon poraza od legendarnog američkog Dream teama.


Njegovo posljednje počivalište na Mirogoju dosad su posjetili brojne svjetske legende sporta, a došao mu se pokloniti i Maradona, koji je tada izjavio:

"Nemojte biti tužni, on je bio fenomen, vječno će živjeti!"

net.hr


Nema komentara

Anketa

Ustavi