RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Sve prolazi sve se mijenja idu dani idu godine, samo Zrinjski ostaje ponos moje Hercegovine

Napisano 24.03.2010. 13:33
HRHB - Ultras

„Sve prolazi sve se mijenja idu dani idu godine prolaze godine, samo Zrinjski ostaje ponos moje Hercegovine“ parola je kojom se ponose Ultrasi najvjerniji navijača HŠK Zrinjski. Osim riječi o kojima priča parola, ne mijenja se ni odnos policije i sarajevskih medija prema Ultrasima i Zrinjskom bilo da se radi o domaćim ili gostujućim utakmicama.

Praksa je u normalnom demokratskom svijetu da ako se nešto objavi u medijima, a da se ispostavi da nije istina to isto demantira. Neću se vraćati u prošlost i pisati što sve Ultrasi i HŠK Zrinjski  doživljavaju na svojim gostovanjima diljem ove države od Neuma do Orašja, jer za takvo nešto trebala bi mi knjiga od nekoliko tisuća stranica, ali ću se osvrnuti na događaje unatrag nekoliko mjeseci.

Priča 1: Obijene su i opljačkane prostorije Kluba skakača Mostari na starom mostu i za sve se optužilo Ultrase. Dokaz što je netko nakon pljačke tvrdim predmetom na zidu napisao Ultrasi Mostar??? Najavljena je istraga i brzo otkrivanje počinitelja. Od toga dana do danas prošlo je više od trideset dana, a do danas nitko nije otkrio imena počinitelja niti se ispričao Ultrasima za optužbe. To se posebno odnosi na medije koje su pod kontrolom bošnjačkih vlasti, od ovih lokalnih do onih na najvećoj razini.

Sve prolazi, sve se mijenja...

Priča 2: Navijački neredi u Konjicu prošli tjedan u kojima su se sukobili Ultrasi i Horde Zla iz Sarajeva. Gore spomenuti mediji ne čekajući službena izvješća brže bolje su za sukobe opet optužili Ultrase. Nije ni policija ostala skrštenih ruku te je uhitila četrdesetak navijača Zrinjskog, te ih više sati držala u zatočeništvu. Premda i službeno policijsko (ukoliko se može nazvati tako) izvješće kaže da je u sukobima učestvovalo stotinjak navijača Zrinjskog i bar duplo više navijača Sarajeva i mještana Konjica, ispalo je da su se Ultrasi sukobili sami sa sobom ili u nekom boljem slučaju da je stotinjak navijača okupiralo grad Konjic i napalo nedužne građane i navijače Sarajeva koji su pošli na izlet u Istočni Mostar. Nitko od navijača Sarajeva niti od mještana Konjica nije niti uhićen, niti zadržan u pritvoru.

Ponosna moja je zemlja

Priča 3: Nedjeljna utakmica HŠK Zrinjski-FK Željezničar prošla je bez incidenata i to zahvaljujući odličnoj organizaciji utakmice. Policija je bila na visini zadatka i za to joj treba čestitati, ali i postaviti pitanje tko onemogućava slobodno kretanje građanima ove zemlje (ovaj puta se to odnosi na Ultrase koji su bili zaključani na stajanju).

Život svoj za grb tvoj

Ono što još upada u oči i smeta običnom navijaču Zrinjskog jeste nazočnost velikog broja novinara iz bošnjačkih medija na nedjeljnoj utakmici koji u eter plasiraju neku svoju istinu. Među njima daju se prepoznati osvjedočeni huškači i mrzitelji Zrinjskog koji bez imalo srama i obraza dolaze na stadion pod Bijelim Brijegom širiti laži bez ikakvih posljedica za svoje prljave rabote.

Sa druge strane na stadionima u Federaciji pod bošnjačkom kontrolom potpisnik ove kolumne imao je itekako problema da uđe na službeni ulaz i svjedoči utakmicama Zrinjskog. I tako vraćam se na početak, idu dani idu godine,  a u nas je izgleda sve po onoj: tko tebe kamenom ti njega kruhom.

Zbog toga i jesmo u situaciji kakvoj smo svih ovih godina u ovoj državi. Zato smo jedini klub na ovim prostorima koga sustavno kradu na domaćem stadionu, i klub čiji navijači moraju skinuti zastavu legalne vojne komponente u BiH, samo zato što ona para oči tamo nekom sitnom sucu za koga ni u njegovoj ulici ne poznaju.

Ne treba biti mudrac pa napisati da je HŠK Zrinjski mnogima trn u oku zbog svoga predznaka, kao i navijači Zrinjskog koji ponosno šire ime i predznak svog kluba širom zemlje, a i puno šire po Europi. Ne tražim ovim ništa, niti očekujem ništa od federalnih medija, ali red bi bio da se netko oglasi povodom lažnih priča kojima se diskreditiraju HŠK Zrinjski i Ultrasi.

Nitko do dana današnjeg nije napisao niti riječ isprike zbog nedozvoljavanja unošenja zastava hrvatskog naroda na stadionima u Gradačcu i Sarajevu, pa nije čudno što se i oko ostalih stvari šutke prelazi.

Nažalost mi nemamo svojih medija u kojima bi pučanstvu predstavili istinu, i tako se nastavljaju evanđelja po Ultrasima kojima je jedina krivica što vole svoj klub i što ne kriju tko su i što su. Maske su odavno pale, mnogi bi htjeli da nakon što su u posljednjih petnaestak godina ukinuli sve što ima hrvatski predznak. HŠK Zrinjski i Ultrasi su ono što im danas najviše smeta bošnjačkim medijima, ali u svom naumu ovaj puta uspeti neće. Naišli su na tvrd orah kada su se namjerili na Ultrase, a zna se što znači stara poslovica: Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, a zube polomi.

zrinjski.info


Nema komentara

Anketa

Ustavi