RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Čitluk: Predstavljanje knjige „Apokaliptični dani“ i pokop žrtava iz II. svjetskog rata

Napisano 16.08.2014. 17:27

Čitluku će u nedjelju, 17. kolovoza, biti predstavljena knjiga fra Janka Bubala »Apokaliptični dani«. Nakladnici ove knjige su Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, Gradsko kulturno središte Vrgorac i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku. O knjizi će govoriti povjesničar Tomislav Đonlić i predsjednik Vlade ZHŽ Zdenko Ćosić, a u glazbeno-recitatorskom dijelu programa nastupit će Frama Čitluk. Promocija knjige bit će upriličena u crkvi Krista Kralja u Čitluku, iza večernje svete mise koja započinje u 19.00 sati.

Sljedećeg tjedna u Čitluku će biti pokopane i 4 žrtve iz Drugog svjetskog rata i poraća koje su pronađene u nedavnim iskapanjima što ih je provelo Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća na području općine Čitluk. Pokop će se održati u srijedu, 20. kolovoza. Najprije će u crkvi Krista Kralja u Čitluku biti služena sveta misa zadušnica za ove žrtve u 18.00 sati, koju će predvoditi generalni vikar Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Željko Majić. Nakon toga će pogrebna povorka krenuti od crkve ulicom kralja Tomislava do južnog ulaza u groblje Podadvor.

Općinsko vijeće Čitluk je u prosincu 2011. utemeljilo Povjerenstvo za obilježavanje i uređivanje grobišta iz Drugog svjetskog rata i poraća koje je do sada provelo četiri ekshumacije i pronašlo posmrtne ostatke 4 žrtve. Iz Povjerenstva pozivaju sve Brotnjake, ali i sve ostale koji mogu i žele, da se u srijedu pridruže molitvi za ove žrtve te da sudjeluju u njihovu ispraćaju i dostojnom pokopu.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi