RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

Dodjelom nagrada završen Mostar film festival

Napisano 03.12.2018. 23:25

Dodjelom nagrada za najbolja glumačka ostvarenja natjecateljskog dijela programa u ponedjeljak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru svečano je zatvoren 12. Mostar film festival (MOFF) tijekom kojega je prikazano ukupno 27 filmova, prenosi Fena.

Žiri natjecateljskog dijela programa, kojega su činili Miro Barnjak, Jelena Jovanov Perić te Branka Bešević Gajić, jednoglasnim odlukama izabrao je najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, zatim najbolju sporednu žensku i mušku ulogu te najboljeg debitanta.

Najbolja muška glavna uloga ovogodišnjeg Mostar film festivala dodijeljena je Frani Maškoviću za ulogu u filmu "Osmi povjerenik", a najbolju žensku glavnu ulogu osvojila je glumica Irena Kovačević za film "Družinica".

Najbolja ženska sporedna uloga dodijeljena je Nadiji Cvitanović za ulogu u filmu "Osmi povjerenik", dok je nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu pripala Srđanu Todoroviću za ulogu u filmu "Južni vetar".

Najboljim debitantom proglašen je Marko Vasiljević za ulogu u filmu "Zaspanka za vojnike", a predsjednik stručnog žirija Miro Barnjak istaknuo je kako je žiri MOFF-a odlučio posthumno dodijeliti plaketu Mostar film festivala za filmsku glumu i cjelokupan filmski opus glumcu Nebojši Glogovcu.

Od navedenih dobitnika priznanja, dodjeli je nazočila ovogodišnja dobitnica MOFF-a za najbolju žensku glavnu ulogu, glumica Irena Kovačević kojoj je ravnatelj festivala Slaven Knezović uručio nagradu "Stablo ljubavi", repliku čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Knezović je u izjavi za medije kazao kako je zadovoljan posjećenošću, filmovima koji su se prikazivali na festivalu, kao i odlukama stručnog žirija.

- Mislim da smo i ovu 12. godinu odradili pošteno i korektno, uvijek pomičemo granice i već od sutra vršimo pripreme za naš 13. Mostar film festival - istaknuo je Knezović.

Ove su godine u natjecateljskom programu festivala prikazana filmska ostvarenja iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Bugarske, Makedonije.


Nema komentara

Anketa

Ustavi