RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

HNK Mostar studentima poklonio ulaznice za predstave

Napisano 03.12.2018. 23:24

Prezentacija projekta "Studenti za HNK, HNK za studente" održana je u ponedjeljak, u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Kroz ovaj, već tradicionalni projekt studentima se putem Studentskog zbora podijeli 12 tisuća besplatnih ulaznica za repertoarske predstave Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar.

"Vi dolazite iz svih krajeva BiH i kroz vašu nazočnost u kazalištu, prisutne su i vaše sredine otkud dolazite. Budite naši zagovaratelji, naši veleposlanici, a da ćete biti naša publika, u to uopće ne sumnjam, ako pogledate bilo koju od naših predstava", kazao je studentima Sveučilišta u Mostaru ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, prenosi Fena.

Vukoja je također istaknuo kako su Sveučilište u Mostaru i HNK dvije ključne institucije hrvatskog naroda u BiH kada su u pitanju znanosti i kultura te su samim time upućeni jedno na drugo.

"Suradnja koju ostvarujemo korisna je i jednima i drugima jer kazalište tako dobiva publiku koja nas motivira za rad na što kvalitetnijim predstavama, a Sveučilište ima dodanu vrijednost za svoje studente", kazao je Vukoja.

Nakon što je Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, koji financira ovaj projekt, zahvalio na potpori, Vukoja je najavio njegovo proširenje i na nastavno osoblje cijelog Sveučilišta koje će također biti u prilici preko vaučera besplatno gledati predstave, priopćeno je iz HNK Mostar.

Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić uime rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića, kazao je kako ovakvi projekti postoje kako bi se mladima, uz obrazovanje, osiguralo bavljenje kulturom kao dijelom razvoja i opstanka, kako ne bi bilo potrebe za napuštanjem BiH.

Predsjednik Studentskog zbora Marko Džoić spomenuo je kako je u proteklih godinu dana podijeljeno gotovo deset tisuća vaučera te da je zanimanje studenata za predstavama sve veće.


Nema komentara

Anketa

Ustavi