RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Posušju održana smotra hrvatskog izvornog folklora

Napisano 12.08.2018. 23:24

„Silo na ognjištu“, 13. po redu smotra folklora u organizaciji domaćeg društva – Hrvatskog kulturno umjetničkog društva „fra Petar Bakula“ održana je ove subote pred mnogobrojnom publikom u gradskoj športskoj dvorani u Posušju.

Nastupilo je 6 gostujućih kulturno umjetničkih društava: HKUD „Hutovo“iz Hutova, KUD „Elizabeta“ iz Jalžabeta kraj Varaždina, HKUD „Dicmo“ iz Dicma, HKUD „Dubrave“ iz Aladinića, HKUD „Hercegovac“ iz Širokog Brijega, HKPD „Matija Gubec“ iz Tavankuta iz Vojvodine te domaće HKUD „fra Petar Bakula“ iz Posušja, piše Posušje.net.

„Mislim da smo uspjeli pred domaću publiku dovesti različite tradicijske običaje i nošnje i na taj način im pokazati kakva je tradicija bila u različitim krajevima u kojima žive Hrvati“, kazala nam je Gabrijela Širić, predsjednica HKUD „fra Petar Bakula“ iz Posušja.

Nažalost, kiša nije dopustila da se smotra održi na Trgu hrvatskih branitelja. Tako da već treću godinu vremenske neprilike kvare onaj posebni ugođaj koji bude na Trgu hrvatskih branitelja. Ipak odaziv publike nije izostao. U revijalnom djelu publiku u Posušju zabavljale su Slavonske lole koje su sve prisutne oduševili svojim uspješnicama, ali i tamburaškim obradama nekih hercegovačkim pjesama.

Predstavnike svih gostujućih kulturno umjetničkih društava na čelu s predstavnicima našeg domaćeg društava „fra Petar Bakula“ u prostorijama općine Posušje ugostio je Općinski načelnik g. Branko Bago.

Gostima sve zahvalio na dolasku i sudjelovanju na ovoj smotri, a domaćima čestitao na uspješnoj organizaciji i ustrajnosti u očuvanju hrvatskih tradicijskih običaja u našem Posušju.

Ova smotra odvija se u okviru manifestacije Posuško lito i pod pokroviteljstvom općine Posusje.


Nema komentara

Anketa

Ustavi