RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

U Širokom Brijegu predstavljena knjiga „Tko mi zabranjuje kolumne?“

Napisano 06.07.2014. 21:46
Tihomir Dujmović

U Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu predstavljena je knjiga „Tko mi zabranjuje kolumne?“ autora novinara Tihomira Dujmovića.Na preko tri stotine stranica knjige nalaze se kolumne poznatog hrvatskog novinara, među kojima su i one zbog kojih je gubio radna mjesta kao i one koje su čak i zabranjene, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Predstavljači knjige dr. Milan Ramljak, dr. Goran Marić i premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić nazočnima su, svaki na svoj način, objasnili i dočarali snažnu poruku Dujmovićevih kolumni. Pri tome su istaknuli njegovu hrabrost i odlučnost u namjeri zaštite interesa većine građana Hrvatske koji su u režimskim medijima sustavno potiskivani i marginalizirani. Medija čiji interes nisu ljudi koji rade nešto dobro i plemenito, te u kojima su nemoral i skandali formula za dospijevanje na naslovne stranice.

Dujmović u kolumnama kritizira pogrešne poteze svih vlasti u Hrvatskoj, ali na poseban način razotkriva neke od mračnih tajni i planova lijeve opcije zbog čega je mnogima trn u oku. Dijelove najzanimljivijih kolumni čitao je dramski umjetnik Vinko Kraljević.

Autor knjige Tihomir Dujmović posebno se osvrnuo na čistku novinara u komunističkoj Jugoslaviji. Nakon uklanjanja nepodobnih kadrova, novoinstalirani mladi novinari prošli su sve provjere jugoslavenskih službi. Ti isti kadrovi su u devedesete godine 20. stoljeća ušli u najboljim godinama života te su zadržali ili preuzeli vodeća uređivačka mjesta u hrvatskim medijima, istaknuo je Dujmović.

To je glavni razlog današnjeg medijskog mraka u Hrvatskoj koji je doveo do uništenja nekih respektabilnih medijskih kuća, zaključak je autora kojeg su otkazi i zabrane nagnali na objavljivanje ovakve knjige. Ovaj iznimno popraćeni događaj organizirala je udruga Demokratska inicijativa mladih.

HMS


Nema komentara

Anketa

Ustavi