RSS
English

Web katalog

Najčitanije

Najčitanije zadnjih 7 dana

Najkomentiranije

Najbolje ocijenjeno

Statistika

18. obljetnica brigade HVO 'Josip ban Jelačić'

Napisano 21.12.2010. 14:50
Spomenik u Kiseljaku

S opstankom Hrvata u Lepeničkoj dolini mnogi se još nisu pomirili

Polaganjem vijenaca pred Spomen obilježjem poginulim hrvatskim braniteljima te druženjem nekadašnjih pripadnika, u Kiseljaku je obilježena 18-ta obljetnica Brigade HVO "Josip Ban Jelačić". Brigada je, naglasili su bivši zapovjednici i pripadnici, dala nemjerljiv doprinos obrani hrvatskih prostora Lepeničke doline, ali i cijele BiH.

"Brigada je utemeljena radi obrane ovih prostora. Sve su njezine postrojbe savršeno funkcionirale, a osim središnje Bosne, pripadnici Brigade borili su se na ratištima diljem BiH od Kupresa do Jajca", kaže pukovnik Josip Tolo, jedan od bivših časnika Brigade.

Opstanak Hrvata u Kiseljaku, Kreševu i dijelovima općine Fojnica plaćen je s 389 života pripadnika brigade "Josip ban Jelačić" koji su bili iz različitih krajeva središnje Bosne, od Jajca, Travnika, Novog Travnika do Kaknja, Vareša i Sarajeva.

Spomen ploča poginulim braniteljima u Kiseljaku

"Zahvaljujući svim našim poginulim mi smo uspjeli ovdje opstati i obraniti se od daleko brojnije Armije BiH", kaže Marijan Lučić, predsjednik Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Kiseljaka. S činjenicom da su Hrvati u Lepeničkoj dolini opstali usprkos svemu, mnogi se još nisu pomirili, a upravo je to jedan od razloga procesuiranja bivših zapovjednika i pripadnika Brigade pred domaćim i međunarodnim pravosuđem, smatra pukovnik Tolo, bivši načelnik Stožera Brigade.

"Optužnice protiv pripadnika Brigade najvećim su dijelom rezultat toga što se mnogi ne mogu pomiriti s našim opstankom ovdje. Mi nastojimo činjenicama dokazati da smo samo branili", zaključuje Tolo.

Artinfo


Evo imate PLOĆU poginulih , još je ZORNIJa slika kada odete na groblje i vidite tolike redove grobova mladih ljudi
Cilj ISLAMISTA bio je UNIŠTITI što više BIOLOŠKU osnovu Hrvata u Srednjoj bosni kako bi time u kraćem vremnu UKINULI Hrvate kao naorod i politički subjekt .
Po njihovoj idelogiji nas može biti od 6 do 8 % , a da je to tako ZORNO kazuje slika nacionalnog sastava na prostorima gjeje su ISLAMISTI tj. tzv ARBIH vladala , gdje i danas vlada tj. gdje su oni većina. na tim prostorima nema drugih UOPĆE više od 6 % a kamoli Hrvata.

sve su to ISLMISTIMA omogućili HRVATINE ( ratni profiteti i privatizacijski lopovi ) iz Zapadne hercegovine .
To rade te HRVATINE , evo i danas PREKO MESARA I VUČKA. Sve je to naravno ZAMOTANO šupljom pričom o EU i sl glupostipa u raznim platformama tj. pamfletima.

Autor: sred.bosna | Napisano 21.12.2010. | (77) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(36)

Svim vetreranima i pripadnicima Brigade Josip Ban Jelacic cestitam obljetnicu,poginulim i nasim naj milijim zelim siroko kraljestvo nebesko i pokoj vjecni .

Autor: stranac | Napisano 22.12.2010. | (39) Sviđa mi se Ne sviđa mi se(27)

Anketa

Ustavi